NOS op 3 over MOOCs

Ook de NOS besteedde gisteren aandacht aan de brief van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over Open en online hoger onderwijs. Zij gingen langs bij de TU Delft. Je hoort o.a. Jules van Lier, hoogleraar watermanagement en een van de docenten bij de edX MOOC Introduction to Water Treatment, Willem van Valkenburg, die in het filmpje de titel “coördinator online college’s” heeft (is gemakkelijker te begrijpen dan “Coördinator Delft Open Education Team” 😉 ) en een aantal studenten die gevraagd wordt naar hun mening over de online colleges.
De selectie van de studenten is heel mooi “afgewogen”: één student vindt het handig om zowel online als offline onderwijs te krijgen, een andere student vindt dat hij uiteindelijk toch betaald voor het offline college, een derde vindt het ontbreken van afleiding in de fysieke collegezaal een voordeel en de vierde student legt de link tussen kijkcijfers en de kwaliteit van het college/de docent. Ik hoop dan wel dat ze niet bedoelde het tellen van “views per opname”. 🙂

De NOS vermijdt overigens de term MOOC in het en heeft het gewoon over “online-college“. Als ik naar het archief van items daarover kijk, doen ze dat niet altijd. En al met al een stuk positievere toon dan hun item van februari 2013 naar aanleiding van de eerste UvA MOOC.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Ook de NOS besteedde gisteren aandacht aan de brief van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over Open en online hoger onderwijs. Zij gingen langs bij de TU Delft. Je hoort o.a.  […]

trackback

[…] januari 2014: Weblog Pierre Gorissen over NOS op 3 over MOOCS 9 januari 2014: Studiepunten voor online colleges (NOS) 9 januari 2014: Scienceguide: wel […]

trackback
7 jaren geleden

NOS op 3 over brief Bussemaker en MOOCs http://t.co/cPXIzblear