jun 142013
 

Programma_18_juniAanstaande dinsdag, 18 juni, organiseert SURFacademy samen met de Special Interest Groups(SIGs) Webstroom en Weblectures een seminar over hoe video en weblectures effectief in te zetten in de onderwijspraktijk. Deelnemers leren tijdens het seminar hoe video en weblectures ingezet kunnen worden om de effectiviteit van verschillende vormen van interactie binnen leerprocessen te verhogen. Aan de hand van twee concrete voorbeelden wordt gedemonstreerd hoe dergelijk materiaal geproduceerd en toegepast kan worden.

Op deze pagina is het programma te vinden en als je op de afbeelding hier bij het bericht klikt, kun je Tom Visscher van Inholland een toelichting horen geven bij het programma.

Er waren op het moment van schrijven van dit bericht nog beperkt plekken beschikbaar in Utrecht en Groningen. In Eindhoven is overigens verder niet veel te doen anders dan dat ik er 15 minuten via onze Polycom-set online zal gaan om een bijdrage te leveren (er is dus géén borrel in Eindhoven!!!).

Je kunt de presentaties die vanuit Utrecht, Groningen, Leuven en Eindhoven verzorgd worden ook online volgen als je niet op een van die locaties kunt zijn. Kijk op deze pagina voor de informatie.

Het einde van….

 Gepubliceerd door om 20:16  Algemeen
jun 142013
 

Salland_eu Ik doe niet snel sentimenteel als een bedrijf failliet gaat. Maar het bericht op Tweakers.net over het faillissement van Salland.eu uit Raalte had voor mij toch wel een beetje speciale betekenis.

Iets meer dan drie jaar geleden, in december 2009 bestelde ik daar namelijk een bakbeest. Een desktopcomputer die ik samengesteld had na een uitgebreide evaluatie van beschikbare mogelijkheden en opties. Die desktop had ik deels ook nodig omdat ik voor mijn promotieonderzoek heel veel data uit logbestanden moest kunnen verwerken en analyseren.
Ik kan wel stellen dat die computer onmisbaar is geweest voor het uitvoeren van mijn onderzoek. En Salland was nu eenmaal de leverancier van die computer. Dat zij failliet blijken te zijn, net twee dagen nadat ik mijn promotieonderzoek helemaal afgerond hebt, heeft enerzijds helemaal niets met elkaar te maken (al is het inderdaad zo dat het voor mij tot nu toe bij die ene aanschaf gebleven is), maar anderzijds voelt het toch raar. Net alsof mijn computer een beetje wees geworden is (of is dat een heel erg Nerd uitspraak?).