jan 302012
 


Tijdens de eerste MUG Europe Forum 2012 vandaag heb ik een presentatie verzorgd in Pecha Kucha stijl. Dat betekent: 20 dia’s die elk automatisch 20 seconden getoond worden (en waarna dus dan ook automatisch de volgende dia verschijnt).

Het was voor mij voor het eerst dat ik zo’n presentatie verzorgde, dus ik vond het vooraf best wel spannend. Het vergt een andere manier van dia’s maken (20 dia’s is best veel, maar je kunt per dia niet veel toelichten dus het moet vooral ook visueel snel zichtbaar zijn waar het over gaat) en je hebt geen tijd om ter plekke te bedenken wat je wilt zeggen. Dus waar ik normaal gesproken de grote lijnen van de presentatie en mijn verhaal helder heb, had ik nu toch wat meer voorbereid wat ik persé per dia wilde overbrengen. Dat maakte het ook wat gemakkelijker om dat dan in het Engels te doen.
Lees verder….

Aantekeningen maken voor mannen

 Gepubliceerd door om 07:27  Tip
jan 302012
 

The Art of Manliness
Goed, je zou kunnen stellen dat de post “Write This Down: Note-Taking Strategies for Academic Success” met daarin uitgebreide uitleg over hoe je als student het beste aantekeningen zou kunnen maken tijdens een les/college (inclusief het daarna uitwerken ervan) helemaal niet alleen voor mannelijke studenten bedoelt is. Dat is ook zo, vrouwelijke studenten hebben er net zoveel aan.

Maar het is een post die onderdeel is van een website die heet: “The Art of Manliness” met als ondertitel “reviving the lost art of manliness”, dus tja. Je kunt er berichten vinden die de man weer leren man te zijn. Dus o.a. antwoorden op vragen als hoe knoop een een stropdas?, hoe snij je een kalkoen aan tijdens Thanksgiving?, hoe scheer je je zoals je opa dat deed? (nat natuurlijk!). Het is een grappig, serieuze site. Voor mannen én voor vrouwen.

(getipt door Lifehacker.com)