jan 032012
 
Google Agenda

Google Agenda

Het lijkt wel een beetje de dag van de sequels. Naar aanleiding van de reactie van Antoine van Dinterop mijn post over je persoonlijke online afvalkalender, was er meer dan voldoende reden voor een extra post.

Antoine vertelde namelijk dat hij het .ics (iCal) bestand met de afvalinzamelmomenten had geïmporteerd in Google Agenda. Ik had met niet gerealiseerd dat Google Agenda die mogelijkheid had. Dus wilde ik dat ook wel even uitproberen en documenteren. Zoals je aan de titel kunt zien, is dit geen specifieke beschrijving voor de afvalkalender, maar meer generiek voor iCal bestanden.

Voordat je start met het importeren van het iCal bestand is het belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je hem in wilt importeren.
Afvalkalender in Google Calendar
In mijn geval was dat een aparte kalender (Afvalkalender) die ik dus moest aanmaken voordat ik de iCal importeerde.
Klik hiervoor op het pijltje naar beneden naast “Mijn agenda’s” en kies “Nieuwe agenda maken”.
Vul een naam in voor de agenda en klik op “Agenda maken”.
Afvalkalender in Google Calendar
Klik daarna op het pijltje naast “Andere agenda’s” en kies “Agenda importeren”.
Afvalkalender in Google Calendar
Kies het .ics bestand > selecteer de kalender die je aangemaakt hebt en klik op “Import”.
Afvalkalender in Google Calendar
Je krijgt uiteindelijk een overzicht van het aantal geïmporteerde items. Klik op “Close”.
Afvalkalender in Google Calendar
Aardig is overigens dat Google Agenda prima overweg blijkt te kunnen met de aanpassingen die ik toegepast had op de afvalkalender. Dus inclusief de notificatie op 15 minuten voor 8 uur ’s ochtends.

Meldingen via SMS
De meldingen staan in het iCal bestand en in Google Agenda nu genoteerd als “popup”, dat had ik eigenlijk liever als SMS gehad. Dan had ik er namelijk meer aan zo ’s ochtends vroeg. 🙂
Ik kon niet ontdekken hoe ik een iCal-bestand moest maken met SMS notificaties. Dat is iets voor een volgende keer.
Een workaround is om in het iCal-bestand géén meldingen op te nemen en dan in de aangemaakte kalender, voordat je het iCal-bestand importeert in te stellen dat bij afspraken zonder melding altijd 15 minuten vooraf een SMS bericht verstuurd moet worden (Via “Mijn agenda’s” > “instellingen” > de “meldingen” link achter de betreffende agenda) . Als ik daarna namelijk het iCal-bestand importeer, dan wordt die instelling bij alle afspraken toegevoegd en krijg ik dus elke maandagochtend en waar nodig op zaterdagochtend (in mijn geval) netjes een melding via SMS.

Google Agenda SMS

Google Agenda SMS


Dat vind ik wel net zo handig als de meldingen via Outlook. Ik denk dat ik die daarom ook maar weer uit ga zetten!

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “iCal bestanden importeren in Google Agenda”

Reacties (4) Trackbacks (1)
  1. @pierre volgens mij kun je met iftt een sms vanuit je Google calendar laten versturen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.