jan 042012
 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=280337732005188&set=a.195708433801452.41783.193625767343052

Het overzicht is niet nieuw, maar voor iedereen te begrijpen. 🙂

Ik vond hem gisteren bij Remko Boers op WitBlauw die hem weer van Dutch Cowboys had, en die hadden hem weer van The Ministry of Humor die hem op Facebook hebben gezet. Nou wilde ik die foto ook graag in een blogpost opnemen, maar Facebook kent geen embed opties voor foto’s. En downloaden en zelf weer uploaden leek me niet helemaal juist. Met dan aan een plugin voor WordPress, blijkt dat geen probleem te zijn.


De plugin heet ‘Embed Facebook‘ en maakt het mogelijk om o.a. foto’s van Facebook te embedden in je WorPress blog. Handig! Al had ik graag wat meer invloed gehad op de breedte van de foto.

Deel dit bericht:

  10 reacties aan “Een heel kort social media protocol”

 1. Inderdaad een leuke infographic (om dat modewoord maar eens een keer te gebruiken) maar ik snap dat hele embed verhaal eerlijk gezegd niet zo goed.
  Ik heb het plaatje gevonden in het album bij the Ministry of humor op deze pagina.
  (Grappig is trouwens als je de url opent zonder ingelogd te zijn bij Facebook. Dan is het gelijk een stuk rustiger, maar dat terzijde.)
  Hoe dan ook, als ik nu in Google Chrome rechtsklik op het plaatje en kies voor:
  afbeelding openen in nieuw tabblad, dan krijg ik het plaatje keurig met een eigen url
  Vervolgens kan ik het plaatje toch gewoon met die url op m’n weblog plakken?
  Denk jij dat jouw embed oplossing juridisch anders is dan wat ik beschrijf?
  Eerlijk gezegd zie ik het verschil niet!
  Ben dus benieuwd hoe dit nu echt zit…

  • Of het juridisch heel anders zit weet ik niet zeker. Ik denk wel dat ‘mijn’ oplossing op zijn minst netter is. Jij doet aan ‘hotlinking’ waarbij je verwijst naar de afbeelding op de Facebook servers zónder dat je aan bronvermelding doet.
   Met de plugin staat de afbeelding ook op de Facebook servers, maar heb ik automatisch ook bronvermelding (boven de afbeelding) én automatisch een link terug naar Facebook.

 2. Wacht even, ik zei niet dat ik niet aan bronvermelding zou doen. Dat leek me namelijk duidelijk uit de begeleidende tekst waar je uitdrukkelijk aangaf hoe en via welke sites je aan het plaatje kwam en daarbij de bron vermeldde.
  Het enige dat de plugin dus meerwaarde geeft is dat dat automatisch gebeurt!
  Maar misschien is dat op zich dus al handig genoeg, dat kan ik niet beoordelen.
  Voordeel van mijn “methode” is dat je wel controle hebt over de grootte…

  • Ja, en de plugin werkt voor meer dan alleen individuele afbeeldingen. Ik kan me voorstellen dat het embedden van een fotocollectie jou toch wel wat meer werk kost op de handmatige manier dan dat het mij kost met de plugin. 😉

 3. You convinced me!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.