Opus Supplies stopt verkoop van CD’s en DVD’s naar Nederland

Gisteren deed het Hof van Justitie van de Europese Unie uitspraak in het conflict tussen de Nederlandse stichting De Thuiskopie en Opus Supplies uit Duitsland. Inzet: de afdracht van de vergoeding voor thuiskopiëren op blanco media zoals lege CD’s en DVD’s. Opus Supplies levert vanuit Duitsland rechtstreeks naar Nederland en vond dat zij die niet hoefden te betalen. Uiteindelijk hebben ze daar toch ongelijk in gekregen.

Maar ze zijn niet van plan de heffing te gaan betalen. Want op hun website staat inmiddels: “Naar aanleiding van een uitspraak van het Hof van Justitie van de EU van 16 juni 2011 is Opus onmiddellijk gestopt met de verkoop van blanco CD’s en DVD’s aan Nederlandse klanten“.
Ik moet zeggen dat ik er niet heel erg wakker van zal liggen. Het is al weer een tijd geleden dat ik blanco CD’s en DVD’s via Opus Supplies kocht. Tegenwoordig koop ik er USB-sticks van 16GB of SD-kaartjes van dezelfde omvang. Maar CD’s en DVD’s brand ik niet meer. Heb ik niet nodig in de auto (daar plug ik een USB-stick in of mijn iPhone), niet in de woonkamer (muziek en video komen van een harde schijf die aan het netwerk hangt), niet op mijn studeerkamer (muziek en video komen van diezelfde harde schijf).
Het is maar goed dat dat allemaal media zijn waarvan het ook voor de politiek duidelijk is dat een thuiskopie maar een fractie van de gebruiksmogelijkheden is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Richard Bravenboer
Richard Bravenboer
10 jaren geleden

Ach en op een beetje markt worden dvd’s per 100 voor onder de 15 euro verkocht. Dus echt nodig heb je zo’n bedrijf niet meer.

P. van den Blink
P. van den Blink
10 jaren geleden

heeft Opus wel nog even 50 dual layers van Arita bij me gedumpt, die ik nu
moet weggooien, omdat er geen een van werkt. Maar goed, dat ze verdwijnen. .

willem
willem
10 jaren geleden

v/d blink
er ooit wel eens aangedacht dat het aan jou zou kunnen liggen.
nee hoor als iets het niet doet is het altijd een ander zijn schuld
alleen andere doen stommen ding,ik geloof het niet.
nooit problemen met hun gehad
w

paula
10 jaren geleden

zal het niet missen

ikke
ikke
10 jaren geleden

OPUS was geweldig, maar nu dus helaas DOOD in nederland. VOlgens een Opus medewerker gaan ze hun CD/DVD verkoop ook niet meer voortzetten in NL

Naja, dan maar naar BigDennis voor CD en DVD schijven

Fucking stichting thuiskopie 🙁

Polderbaan
Polderbaan
10 jaren geleden

Doe al jaren zaken met Opus en heb van alle webwinkels met hen de beste ervaringen. Laats een gescheurde spindel met dvd´s door gooiwerk van Post.nl en ik hoefde maar te melden hoeveel er beschadigd waren voor geld terug. Hebben die drammers van Brein en hoe ze verder mogen heten toch hun zin gekregen. Ik gebruik dvd´s uitsluitend voor opslag en verspreiding van eigen materialen en ben dus niet van plan ooit een cent aan Brein of Thuiskopie af te dragen als ik het even kan vermijden. Je moet er toch niet aan denken dat straks de USB sticks, geheugenkaartjes en harddisks aan de beurt zijn.

Hans Boomsma
Hans Boomsma
10 jaren geleden

Aan P. van den Brink wil ik vertellen, dat ik al meerdere verpakkingen Arita double layer dvd’s heb afgenomen en dat deze op een of twee na prima werkten.
Ik vind het belachelijk, dat wij in Nederland nu worden uitgesloten terwijl binnen de Europese Unie een vrij verkeer
geldt van goederen en diensten.

Hans Boomsma
Hans Boomsma
10 jaren geleden

En tegen Polderbaan wil ik zeggen, dat ik denk, dat hij gelijk heeft en dat we straks ook rechten over USB-sticks moeten gaan betalen. Ik zie namelijk niet wat het verschil is tussen media als de dvd, cd en USB-stick.

Galaxy S3
10 jaren geleden

Kan je verwachten bij zulke soort bedrijven in deze tijden.