mrt 182011
 

Kijk, zo snel kan dat gaan. Ik zat in de auto richting Sittard voor een bijeenkomst van de Kenniskring Educatieve Functies van ICT toen de telefoon ging. Geen handsfree bij de hand, dus kon ik niet opnemen. Maar tegen de tijd dat ik in Sittard aan kwam had ik al een mailtje van Milou van Roon, student Journalistiek bij Fontys in Tilburg. Zij was bezig met een artikeltje over de toekomst van het eBook. Dit naar aanleiding van het boekenweekgeschenk dat ook als eBook uitgebracht wordt dit jaar. Of ik tijd had om een paar vragen te beantwoorden. Natuurlijk, geen probleem.

Ik heb geen idee waarom mijn iPhone het juist vandaag vond tijdens ons gesprek 2x te gaan hangen, maar ondanks dat had ze in 15 minuten meer antwoorden dan ze in de 200 woorden die het artikel mocht worden kwijt kon. Een half uurtje later kreeg ik via de mail het concept en twee uur later stond het ook online.
De andere twee berichten vandaag gaan over het vliegverbod in Libië en de aardbeving in Japan. Verschillend van gewicht dus, maar allemaal op basis van een (ongetwijfeld ook telefonisch) interview.
Leuk. 🙂

 Reacties uitgeschakeld voor Interview “De toekomst van het eBook”  Tags: ,

Flickr werkt wat beter op je iPad

 Gepubliceerd door om 10:08  Internet
mrt 182011
 

Flickr op de iPad Flickr heeft haar website een beetje aangepast. Als je de fotosite met een iPad bezoekt en dan één keer op een foto tapt (niet twee keer, want dan zoom je gewoon in), dan schakelt de site over naar een fullscreen weergave. Daarin kun je dan kiezen voor het automatisch verder laten bladeren van de foto’s of je kunt met je vingers swipen.

Het ziet er mooi uit. En is vooral handig voor mensen die anders nooit Flickr op hun iPad gebruiken of die toevallig via het doorklikken op de Flickr site zijn gekomen. Want voor regelmatig gebruik zou ik gewoon geld uit blijven geven aan een applicatie. Ik gebruik zelf al een tijd FlickrStackr. Die applicatie is dan weliswaar niet gratis, maar is in zijn geheel gemaakt voor gebruik op de iPad. Dus ook het navigeren door de site gaat een stuk prettiger en de slideshows kunnen echt helemaal schermvullend worden weergegeven.
Flickr op de iPad
Maar er is natuurlijk niets mis met zo’n tweak waar niet-iPad gebruikers geen last van hebben, ook niet eens weet van hoeven te hebben. De vraag is nu alleen of het voor die incidentele Flickr-gebruiker met een iPad duidelijk genoeg vindbaar is. Want als ze niet weten dat het kan, dan zullen ze het uiteraard ook niet gebruiken.

 Reacties uitgeschakeld voor Flickr werkt wat beter op je iPad  Tags: ,
mrt 182011
 

Ik heb nog even hard moeten zoeken om een mailtje te vinden waar ik deze afbeelding van kon maken, maar sommige mensen krijgen blijkbaar meer dan genoeg mailtjes waarin ze onderaan de mail worden opgeroepen om die mail maar vooral niet te printen.

Paul Carr maakte zich er op TechCrunch heel boos over. Ook Michael Arrington heeft er een hekel aan. Zoveel zelfs dat ze een contra-actie op hebben gezet waarbij ze gebruikers in de voettekst van hun mails vooral oproepen om de mail te printen en dan te verbranden (en variaties daar op).

Voor een deel hebben ze gelijk: die teksten hebben geen enkel nut. Mensen die hun mail printen (ja, ze bestaan nog), doen dat nu ook nog. En de rest van ons, tja die negeren het of ergeren er zich aan. Ik val onder de categorie negeren. Net zo goed als dat ik geleerd heb maar gewoon te negeren dat mijn werkgever het nodig vindt om onder elke mail dit ik vanuit mijn werkmailadres verstuur een disclaimer te plaatsen. De waarde daarvan is namelijk ook nul komma niks. Daarvoor moet de andere partij namelijk akkoord gaan met die afspraak.

Maar goed, wat vind jij? Erger je je groen en geel aan die groene voetnoten? Voeg jij ze zelf toe aan je mails? Print jij je mails? Ik hoor het graag! 🙂