Flickr werkt wat beter op je iPad

Flickr op de iPad Flickr heeft haar website een beetje aangepast. Als je de fotosite met een iPad bezoekt en dan één keer op een foto tapt (niet twee keer, want dan zoom je gewoon in), dan schakelt de site over naar een fullscreen weergave. Daarin kun je dan kiezen voor het automatisch verder laten bladeren van de foto’s of je kunt met je vingers swipen.

Het ziet er mooi uit. En is vooral handig voor mensen die anders nooit Flickr op hun iPad gebruiken of die toevallig via het doorklikken op de Flickr site zijn gekomen. Want voor regelmatig gebruik zou ik gewoon geld uit blijven geven aan een applicatie. Ik gebruik zelf al een tijd FlickrStackr. Die applicatie is dan weliswaar niet gratis, maar is in zijn geheel gemaakt voor gebruik op de iPad. Dus ook het navigeren door de site gaat een stuk prettiger en de slideshows kunnen echt helemaal schermvullend worden weergegeven.
Flickr op de iPad
Maar er is natuurlijk niets mis met zo’n tweak waar niet-iPad gebruikers geen last van hebben, ook niet eens weet van hoeven te hebben. De vraag is nu alleen of het voor die incidentele Flickr-gebruiker met een iPad duidelijk genoeg vindbaar is. Want als ze niet weten dat het kan, dan zullen ze het uiteraard ook niet gebruiken.