Interview “De toekomst van het eBook”

Kijk, zo snel kan dat gaan. Ik zat in de auto richting Sittard voor een bijeenkomst van de Kenniskring Educatieve Functies van ICT toen de telefoon ging. Geen handsfree bij de hand, dus kon ik niet opnemen. Maar tegen de tijd dat ik in Sittard aan kwam had ik al een mailtje van Milou van Roon, student Journalistiek bij Fontys in Tilburg. Zij was bezig met een artikeltje over de toekomst van het eBook. Dit naar aanleiding van het boekenweekgeschenk dat ook als eBook uitgebracht wordt dit jaar. Of ik tijd had om een paar vragen te beantwoorden. Natuurlijk, geen probleem.

Ik heb geen idee waarom mijn iPhone het juist vandaag vond tijdens ons gesprek 2x te gaan hangen, maar ondanks dat had ze in 15 minuten meer antwoorden dan ze in de 200 woorden die het artikel mocht worden kwijt kon. Een half uurtje later kreeg ik via de mail het concept en twee uur later stond het ook online.
De andere twee berichten vandaag gaan over het vliegverbod in Libië en de aardbeving in Japan. Verschillend van gewicht dus, maar allemaal op basis van een (ongetwijfeld ook telefonisch) interview.
Leuk. 🙂