mrt 142011
 

Een van de minder handige dingen aan de iWork verzameling voor de iPad (Pages, Keynote, Numbers) vind ik toch wel het weer van de iPad af krijgen van bestanden die je in een van de drie programma’s bewerkt hebt. En eigenlijk voornamelijk omdat de programma’s geen export mogelijk hebben naar hét bestandsprogramma voor op de iPad: Dropbox. Als export-opties in Keynote heb ik ter beschikking: E-mail presentatie, Deel via iWork.com, Stuur naar iTunes, Kopieer naar iDisk, Kopieer naar WebDAV.

Ik heb een hekel aan het gebruik van iTunes voor het uitwisselen van bestanden, die optie gebruik ik dus nooit. Dat geldt ook voor de optie “Kopieer naar iDisk”, aangezien ik geen iDisk-account heb en me dat ook wat duur is. Ik maakte voorheen meestal gebruik van de optie “E-mail presentatie” maar Keynote waarschuwt me dan terecht over de vaak enorme omvang van de bestanden. Een presentatie van enkele tientallen MB’s is niet ondenkbaar (zelfs zonder afbeeldingen). Dat ging dus niet altijd goed, maar dan kwam het bestand in ieder geval in de verzonden items terecht en dan kon ik het daar ook op mijn laptop met Outlook wel weer uit halen. Niet ideaal, maar het werkt.

Een reden voor mij om WebDAV en iWork.com eens naast elkaar te zetten als alternatieven voor het gebruik van e-mail. Je kunt doorklikken en het online lezen, of hieronder in EPUB of PDF formaat downloaden.
WebDAV versus iWork.com (EPUB 680KB)
WebDAV versus iWork.com (PDF, 2MB)
[17:09 uur] Er waren problemen met de server waar de bestanden op stonden. De links werken nu weer!

Lees verder….

mrt 142011
 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem minder goed heb gevolgd dan dat ik me vooraf had voorgenomen: de blogdialoog tussen Arnoud Engelfriet en Future of Copyright over auteursrecht. De dertien bijdragen waren steeds best uitgebreid, verspreid over beide blogs en met een duidelijke dialoog er in. Een beetje als een TV-serie verdeeld over twee zenders.

Gelukkig is het hele dialoog nu ook samengevat. Een beetje als de DVD met alle afleveringen er op. Om op je gemak nog een keer na te lezen. Het is niet zomaar een verzameling van de blogposts met een nietje er door, het is netjes vormgegeven, als een echt boek (Omslag, ontwerp, zetwerk: Jolie van der Klis). En nog prettig geprijsd ook. Als je het graag op papier wilt nalezen, dan kan dat voor €9,95. Neem je genoegen met de eBook-versie dan kun je hem helemaal gratis downloaden via Lulu.com.

De copyright bepaling is er overigens eentje die ik ga hergebruiken. Ik was al een tijdje op zoek naar een “mooie” formulering voor een Creative Commons licentie:
“Alles uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, geluidsband, elektronisch of op welke wijze dan ook, onder de vereisten van de Creative Commons licentie Naamsvermelding-Gelijkdelen versie 2.5 Nederlands, zie
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/nl/”

(getipt door Arnoud Engelfriet)

 Reacties uitgeschakeld voor Blogdialoog over auteursrecht in (e)boekvorm verschenen  Tags: ,