Blogdialoog over auteursrecht in (e)boekvorm verschenen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem minder goed heb gevolgd dan dat ik me vooraf had voorgenomen: de blogdialoog tussen Arnoud Engelfriet en Future of Copyright over auteursrecht. De dertien bijdragen waren steeds best uitgebreid, verspreid over beide blogs en met een duidelijke dialoog er in. Een beetje als een TV-serie verdeeld over twee zenders.

Gelukkig is het hele dialoog nu ook samengevat. Een beetje als de DVD met alle afleveringen er op. Om op je gemak nog een keer na te lezen. Het is niet zomaar een verzameling van de blogposts met een nietje er door, het is netjes vormgegeven, als een echt boek (Omslag, ontwerp, zetwerk: Jolie van der Klis). En nog prettig geprijsd ook. Als je het graag op papier wilt nalezen, dan kan dat voor €9,95. Neem je genoegen met de eBook-versie dan kun je hem helemaal gratis downloaden via Lulu.com.

De copyright bepaling is er overigens eentje die ik ga hergebruiken. Ik was al een tijdje op zoek naar een “mooie” formulering voor een Creative Commons licentie:
“Alles uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, geluidsband, elektronisch of op welke wijze dan ook, onder de vereisten van de Creative Commons licentie Naamsvermelding-Gelijkdelen versie 2.5 Nederlands, zie
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/nl/”

(getipt door Arnoud Engelfriet)