Test auto-embed YouTube in WordPress

 Gepubliceerd door om 12:05  Internet, Video
jan 112011
 

In het bericht heb ik hierboven alleen de url van de YouTube video ingevoerd. WordPress verwerkt die netjes tot een embed van de video (zie ook de screenshot hieronder).

De (maximale) breedte van de embed kun je instellen via de optie Instellingen > Media  (zie 2e screenshot hierboven).

Wel is het zo dat hier nu een embed-tag gegenereerd wordt en geen iframe, zoals YouTube graag zou willen. Ook lost het niet het probleem op van het niet voor mobiele devices beschikbaar zijn van sommige YouTube filmpjes. Dat blijft.

(met dank aan Raymond voor de tip!)

p.s. de video hierboven gaat over Cuponk.

YouTube problemen op de iPad

 Gepubliceerd door om 07:10  iOS, Video
jan 112011
 

Als er één videosite was waarmee ik nog geen problemen had gehad op de iPhone of de iPad, dan is het YouTube wel. Al vanaf het verschijnen van de iPhone heeft de site een speciaal plekje gekregen en speelden de video’s zonder problemen af. Ook embedden (invoegen in) een weblog was geen enkel probleem. Prima dus.

Een tijdje geleden kondigde YouTube aan dat ze de embed-codes die ze tot dan toe gebruikten gingen vervangen door een iframe-code. Dit zou het voor hen nóg beter mogelijk maken om de weergegeven video op maat aan te bieden voor de verschillende mobiele devices. Dat leek me ook handig. Hoewel er een klein risico in zat, je moet er op vertrouwen dat verbeteringen van YouTube ook echt verbeteringen voor ons als gebruiker zijn, had zo’n iframe ook als voordeel dat die door YouTube aangepast kon worden aan nieuwe features.

Maar er treden de laatste tijd mede daardoor een tweetal vervelende problemen op.
Lees verder….

Kindle update voor de iPad/iPhone/Mac

 Gepubliceerd door om 06:53  eBooks, iOS, MacOS
jan 112011
 

Naast alle aandacht voor iBooks op de iPhone/iPad en ePUB, staat in Nederland de Kindle voor iPhone/iPad applicatie een stuk minder in de belangstelling. Dat is heel begrijpelijk aangezien tot voor kort die applicatie alleen gebruikt kon worden voor het lezen van elektronische boeken die je bij Amazon gekocht had. Je kon er geen eigen bestanden in openen. Dat is sinds de update van gisterenavond niet meer zo. Je kunt nu ook .PRC en .MOBI (Mobipocket) boeken openen in de Kindle applicatie. Die boeken kunnen dan online staan op een webpagina, in Dropbox of in een Mail naar je toegestuurd zijn.

Dat was iets wat nog geen van de andere applicaties op mijn iPad konden, maar het is een beetje de vraag of het zo’n relevante update is aangezien het Mobipocket formaat het de afgelopen anderhalf jaar definitief lijkt te gaan afleggen tegen ePUB.
Jammer ook is dat Amazon niet de kans aangegrepen heeft om een aantal van de zaken die ik mis in iBooks op te lossen in de Kindle applicatie: de op deze manier geïmporteerde boeken, laatst gelezen locatie, aantekeningen en boekenleggers in die boeken worden ook nu niet gesynchroniseerd tussen de apparaten. Dus als je een gedownload boek op je iPhone en je iPad wilt lezen, dan moet je het twee keer downloaden en bij het wisselen tussen device handmatig doorbladeren.

Ook nieuws voor Kindle op de Mac: daar is de applicatie verschenen in de Mac store. Eerder dan iBooks voor de Mac, een nog steeds ontbrekende schakel in het Apple bouwwerk voor elektronische boeken. Amazon is dus zeker nog niet verslagen.

 Reacties uitgeschakeld voor Kindle update voor de iPad/iPhone/Mac  Tags: , , ,