jan 082011
 

Ik ben een regelmatige treinreiziger. Dat betekent ook dat ik meestal mijn schouders op haal als mensen klagen over de NS. Het is nu eenmaal zo dat er van tijd tot tijd een trein uitvalt. Soms springt er iemand voor, steelt iemand een paar meter koper, rijdt er iemand met een vrachtwagen tegen een viaduct aan, vallen er bladeren van de bomen of wat sneeuw uit de lucht. Kan gebeuren.
Ik had ook begrepen dat er wat ophef was onder de vaste klanten over de “compensatie” die de NS hen aangeboden had. Ik heb een kortingskaart en OV-chipkaart 2e klas reizen met automatisch opladen. Dat betekent dat ik tegenwoordig niet meer in de buurt van een kaartjesautomaat hoef te komen, maar gewoon even de kaart langs de daar voor bestemde paal scan bij vertrek en aankomst. Ik ging er eigenlijk niet vanuit dat ik in aanmerking zou komen voor een of andere compensatieregeling. Totdat ik vanochtend een mail van de NS ontving.
Lees verder….

The making of: Timo en het toverboek

 Gepubliceerd door om 09:18  eBooks, iOS
jan 082011
 

Het bericht is al van een paar dagen geleden, maar aangezien je nog een paar dagen hebt om de App goedkoop aan te schaffen wilde ik er perse nog een bericht aan besteden. Rian Visser heeft een PDF beschikbaar gesteld (ik vind “visueel e-boek” wel een grote naam) met daarin heel duidelijk uitgelegd hoe de App voor Timo en het toverboek op de iPad tot stand is gekomen. Eerst was er namelijk het boek op papier, dat daarna omgezet is naar een applicatie.

De applicatie is sinds de eerste versie (ze zijn nu bij versie 1.5) flink door ontwikkeld en inmiddels is er ook een Engelstalige versie beschikbaar. Tijdelijk is hij goedkoper aan te schaffen (€3,99 in plaats van €5,47) maar die actie loopt na dit weekend af, dus als je hem wilt aanschaffen kun je het beter nu doen. Er is ook een Lite versie voor als je hem eerst nog even wilt uitproberen.

Het blog van Rian Visser is sowieso interessant om in de gaten te houden. Naast berichten zoals over het maken van de applicatie vind je er ook andere vragen zoals “wat mag een app voor een interactief boek op de iPad kosten?“. Vragen waar geen eenvoudige antwoorden op te geven zijn. Ik vond de app ook best prijzig en zeker omdat versie 1.0 een stuk minder compleet/af was dan de huidige 1.5 versie, maar zo’n post maken de verschillende afwegingen wel helder(der). En dat is goed, want het is een nog tamelijk onontgonnen gebied waar we ons op begeven.

jan 082011
 

Ik dacht al even dat het niet meer zou gaan gebeuren, maar het is dan eindelijk toch zover: Apple heeft de VLC Player voor iPad en iPhone/iPod Touch verwijderd uit de App store.

Nee, nu niet meteen boos worden op Apple, in dit geval konden ze eigenlijk gewoon niet anders en het is hoogstens verrassend dat het zo lang geduurd heeft. Op 30 oktober 2010 schreef ik al dat VLC Player zijn langste tijd in de App store leek te hebben gehad.
Een van de ontwikkelaars van de VLC Mediaplayer, Rémi Denis-Courmont had namelijk een formele klacht ingediend bij Apple omdat de VLC voor iPad/iPhone applicatie de regels van de GPL licentie die aan de broncode van de VLC Mediaplayer vast hangt overtrad. Het is op dit moment onmogelijk om de eisen van de GPL licentie te combineren met de DRM die op applicaties in de App store verplicht is.
Lees verder….