The making of: Timo en het toverboek

Het bericht is al van een paar dagen geleden, maar aangezien je nog een paar dagen hebt om de App goedkoop aan te schaffen wilde ik er perse nog een bericht aan besteden. Rian Visser heeft een PDF beschikbaar gesteld (ik vind “visueel e-boek” wel een grote naam) met daarin heel duidelijk uitgelegd hoe de App voor Timo en het toverboek op de iPad tot stand is gekomen. Eerst was er namelijk het boek op papier, dat daarna omgezet is naar een applicatie.

De applicatie is sinds de eerste versie (ze zijn nu bij versie 1.5) flink door ontwikkeld en inmiddels is er ook een Engelstalige versie beschikbaar. Tijdelijk is hij goedkoper aan te schaffen (€3,99 in plaats van €5,47) maar die actie loopt na dit weekend af, dus als je hem wilt aanschaffen kun je het beter nu doen. Er is ook een Lite versie voor als je hem eerst nog even wilt uitproberen.

Het blog van Rian Visser is sowieso interessant om in de gaten te houden. Naast berichten zoals over het maken van de applicatie vind je er ook andere vragen zoals “wat mag een app voor een interactief boek op de iPad kosten?“. Vragen waar geen eenvoudige antwoorden op te geven zijn. Ik vond de app ook best prijzig en zeker omdat versie 1.0 een stuk minder compleet/af was dan de huidige 1.5 versie, maar zo’n post maken de verschillende afwegingen wel helder(der). En dat is goed, want het is een nog tamelijk onontgonnen gebied waar we ons op begeven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rian Visser
13 jaren geleden

Bedankt voor het artikel. De kortingsactie voor Timo loopt inderdaad 10 januari af.

Ik maak dit soort pdf’s vaak voor scholen en dan noem ik het een digibordles. In deze lessen staat veel beeld en weinig tekst, zodat ze op een groot scherm voor een groep kinderen goed te bekijken en lezen zijn. De pdf is ook op een computer of iPad te bekijken. De opzet is dingen vooral zichtbaar te maken.

Deze pdf is ook voor volwassen bedoeld en daarom vind ik de naam digibordles niet handig. Visueel e-boek is misschien ook niet de juiste benaming. Het is niet zo’n omvangrijk bestand, maar meer een korte en vooral beeldende uitleg. Als iemand een betere naam weet, dan hoor ik het graag!