HP neemt Palm over voor $1,2 miljard

 Gepubliceerd door om 22:53  Hardware
apr 282010
 

Mijn eerste PDA was een Pam m100. Je ziet hem hiernaast afgebeeld. Het apparaat werd 10 jaar geleden, in 2000 op de markt gebracht door het bedrijf dat lange tijd dé innovator en marktleider was als het ging om elektronische persoonlijke assistenten.

Het waren, vergeleken met de smartphones van nu antieke apparaten. Geen kleurenscherm, geen wifi / bluetooth / 3G, synchroniseren ging via een cradle (een houder). Hij is uiteindelijk stuk gegaan als gevolg van een lekkende batterij

Het zag er al lange tijd slecht uit voor Palm. Concurrenten zaagden aan de poten van het eens zo machtige bedrijf. De integratie van telefoon en PDA die leidde tot de smartphones van nu, met de iPhone en Android telefoons als bekendste voorbeelden, maar met Symbian en RIM (met de Blackberry) als marktleiders, deden de nieuwe apparaten van Palm verbleken.

Zelfs de Palm Pre-telefoon met het nieuwe WebOS kon het tij niet keren. Het was al even duidelijk dat Palm op zoek was naar een koper. Ik denk dat ze het een stuk slechter hadden kunnen treffen dan HP. Dat bedrijf is namelijk dusdanig groot en kapitaalkrachtig dat als het daar niet lukt voor Palm om te overleven, het nergens anders had gelukt.

Toch blijft het jammer om weer een eens zo machtig bedrijf haar zelfstandigheid te zien verliezen.

(getipt door Mashable)

 Reacties uitgeschakeld voor HP neemt Palm over voor $1,2 miljard  Tags: , ,

Effe opladen met een kopje koffie

 Gepubliceerd door om 22:28  Algemeen
apr 282010
 

Het concept was leuk: de batterij op de buitenkant van deze koffiemok is een indicator van de temperatuur van de koffie en de hoeveelheid koffie die nog in de mok zit.

Helaas, zo constateren ze ook bij Gizmodo, zegt het niks over de sterkte van de koffie. Dat kan nog steeds slappe bak uit de automaat zijn.

Ook helaas is dat het toch net wat duur is om zomaar te bestellen. De mok op zich gaat nog, voor $28 is hij van jou. Maar daarnaast zou je dan wel nog $79 (bij verzending via Pony Express of DHL) of $34 bij verzending via de Russische posterijen aan verzendkosten moeten bestalen. Dan kost die mok dus opeens $62 (46 euro) als je de Russiche post vertrouwd of zelfs $107 (80 euro) moeten kosten. Dan proef ik toch liever zelf wel hoe heet de koffie is. Is een stuk goedkoper en dan weet ik wél meteen hoe sterk of hij is.

(getipt door Gizmodo)

 Reacties uitgeschakeld voor Effe opladen met een kopje koffie

3D Tetris in HTML5

 Gepubliceerd door om 07:05  Gaming, Internet
apr 282010
 

Tetris is zo’n spelletje waarvan het lijkt alsof het er altijd al was (is er ook al sinds 1984) en er zijn enorm veel verschillende versies van beschikbaar, die je ook online kunt spelen.

Toch nog een apart bericht erover omdat ik dit voorbeeld van een 3D Tetris spel tegen kwam dat volledig gebruik maakt van de Canvas opties van HTML5.

Het ziet er niet alleen mooi uit, het is nog best verslavend ook. Probeer maar eens. Op de website van de ontwikkelaar staan nog andere voorbeelden van het gebruik van het Canvas element in HTML5, maar die werken niet allemaal ook in Internet Explorer. Die browser heeft namelijk (nog?) geen ondersteuning voor het Canvas element. Er zijn echter JavaScript libraries (sets met code) beschikbaar waarmee je dezelfde effecten in Internet Explorer kunt bereiken. Dat is hier ook gedaan met behulp van ExCanvas. daarom kun je het voorbeeld zowel in (bijvoorbeeld) Google Chrome als in Internet Explorer bekijken.

 Reacties uitgeschakeld voor 3D Tetris in HTML5  Tags: , ,