HP neemt Palm over voor $1,2 miljard

Mijn eerste PDA was een Pam m100. Je ziet hem hiernaast afgebeeld. Het apparaat werd 10 jaar geleden, in 2000 op de markt gebracht door het bedrijf dat lange tijd dé innovator en marktleider was als het ging om elektronische persoonlijke assistenten.

Het waren, vergeleken met de smartphones van nu antieke apparaten. Geen kleurenscherm, geen wifi / bluetooth / 3G, synchroniseren ging via een cradle (een houder). Hij is uiteindelijk stuk gegaan als gevolg van een lekkende batterij

Het zag er al lange tijd slecht uit voor Palm. Concurrenten zaagden aan de poten van het eens zo machtige bedrijf. De integratie van telefoon en PDA die leidde tot de smartphones van nu, met de iPhone en Android telefoons als bekendste voorbeelden, maar met Symbian en RIM (met de Blackberry) als marktleiders, deden de nieuwe apparaten van Palm verbleken.

Zelfs de Palm Pre-telefoon met het nieuwe WebOS kon het tij niet keren. Het was al even duidelijk dat Palm op zoek was naar een koper. Ik denk dat ze het een stuk slechter hadden kunnen treffen dan HP. Dat bedrijf is namelijk dusdanig groot en kapitaalkrachtig dat als het daar niet lukt voor Palm om te overleven, het nergens anders had gelukt.

Toch blijft het jammer om weer een eens zo machtig bedrijf haar zelfstandigheid te zien verliezen.

(getipt door Mashable)