Pietje Bell

 Gepubliceerd door om 21:08  Film en Boek
okt 132007
 

Pietje Bell Katja Herbers Pietje Bell
Leuke kinderfilm. Af en toe wat spannend voor de kleintjes, maar uiteraard met erg happy end dus geen zorgen voor de nachtrust.

 Reacties uitgeschakeld voor Pietje Bell  Tags:

Ongebruikte vrijheid

 Gepubliceerd door om 07:15  Standaarden
okt 132007
 
phone - Klik voor grotere versie

Het is een heldere conclusie bij Gizmodo:

“The energy in a device’s dev community, recognized or not, is not to be underestimated in the success of it. That’s more important than any official thumbs up by the manufacturers. Openness in a phone counts for nothing if no one gives a shit about it.”

(bron)

Ze schrijven dat naar aanleiding van een overzicht van 9 telefoons die je wél mag hacken bij Wired.
Het is een gedeeltelijke verklaring voor de vraag “waarom kopen zoveel mensen een iPhone als er zo veel beperkingen aan zitten?“. Blijkbaar is dat ding zelfs mét die beperkingen nog opgewassen tegen de alternatieven die er beschikbaar zijn. Het onderschrijft voor mij nog maar eens dat in theorie wellicht geldt “open = vrijheid“, maar in praktijk blijkt er meer nodig om die vrijheid gebruikt te laten worden.

De vraag die natuurlijk interessant is (en waar ik nu geen kant en klaar antwoord op heb) is natuurlijk ook: hoe creëer je zo’n actieve, geïnteresseerde community?
Zou de controversie rond de iPhone en het high profile karakter van een succesvolle hack daar wellicht een van de stimulerende factoren bij kunnen zijn?

Hmmm….is wellicht iets om eens dieper in te duiken.

Nog meer nieuws over je hersenen

 Gepubliceerd door om 06:58  Second Life
okt 132007
 
Brainpower

Het zal nog wel even duren voordat ze in de winkel liggen als vervanger van je muis, maar in Japan hebben ze (blijkbaar) al een eerste prototype beschikbaar van een apparaat waarmee je je avatar in Second Life met je hersenen kunt besturen. Jij denkt dat je naar links wilt en je avatar gaat naar links, dat soort zaken.
Het bericht erover las ik op Gizmodo, die verwijzen weer door naar Pink Tentacle en daar staat weer een link naar deze pagina van de betreffende universiteit.
Daar staan ook twee links naar filmpjes:
* eentje in WMV formaat (14,9MB)
* eentje in Quicktime formaat (163,3MB)

Nou is mijn Japans niet zo denderend, maar dat maakt niets uit, het filmpje is zonder audio en zeker de moeite waard.
Je ziet een jongeman die met het apparaat op zijn hoofd zijn avatar in Second Life bestuurd. Ernaast zie je een monitor die blijkbaar zijn hersenactiviteit weergeeft.
Als ‘bewijs’ stelt het filmpje niets voor want je kunt op basis van het filmpje niet met zekerheid vaststellen of dat wat je op de monitor ziet wel veroorzaakt wordt door die heer met het hoofddeksel. Voor hetzelfde geld is die monitor niet aangesloten op hem.

En wat doet die wasmachine (en dan bedoel ik dus écht een wasmachine) daar eigenlijk zo naast zijn bureau?

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer nieuws over je hersenen  Tags:
okt 132007
 
Technorati update - Klik voor grotere versie

Het blijft aanmodderen bij Technorati op het moment. Schreef ik eerder deze week nog dat ik bericht had gekregen dat alle problemen opgelost zouden zijn, bleek bij nader inzien mijn vrees dat het natuurlijk ook een eenmalig succesvolle actie kon zijn te kloppen. De pagina voor dit blog werd niet meer bijgewerkt. Toen de teller voor de laatste update al weer op 3 dagen stond heb ik maar een follow-up mail gestuurd.
En prompt werd de index weer bijgewerkt. Maar daarna weer niet en het bericht van nu 7 uur geleden staat er dus nog niet.
Het is maar goed dat het geen Feedburner is, die wordt tegenwoordig gelukkig meteen bijgewerkt, maar wat me stoort is dat Technorati met kregen als “Newest posts from your Favorite blogs” en zo wél de indruk wekt van actualiteit. En dat klopt dus niet.

Verwijderen dan maar? Tja, daar zijn ze natuurlijk wel erg groot voor. En als het wel werkt, dan is het een handige site. Zeker ook om te zien of een post leidt tot reacties op andere plekken. Dus ik ga het nog maar even aankijken en dan maar weer pingen via de mail. Want via het ping-formulier werkt ook niet.