okt 042007
 
Live View - Klik voor grotere versie

Een week of twee geleden schreef ik over de opening van het VU MediaXperience. Toen verwees ik ook naar twee webcams webcam 1 en webcam 2 die in het VU MediaXperience hangen. Grappig is dat daarop kunt zien dat er nu (donderdagavond kwart voor acht) blijkbaar nog hard gewerkt wordt aan de laatste loodjes.

Morgen wordt het ochtenddeel van 9.00-12.30 live uitgezonden via deze pagina.
Dat is een verwijzing naar de Collegerama site van de TU Delft. Ik krijg daar nu nog een foutmelding dat de presentatie niet bestaat, maar ik neem aan dat dat morgen opgelost is.

[21:42 uur] ze zijn overigens nog steeds aan het werk.
[update 5 oktober] Het bleek toch een fout te zijn in de URL. Dit is de juiste link.

 Reacties uitgeschakeld voor VUturisme en VU MediaXperience #2  Tags:

Yes!

 Gepubliceerd door om 19:41  Algemeen
okt 042007
 

In tegenstelling tot vorig jaar (Zie Yes! en Yes! #2) heb ik hier niet heel veel technische problemen voor moeten overwinnen. Maar ik ben er zeker zo blij mee als toen ik zo’n post vorig jaar maakte.
Maar, ook nu nog even geduld voordat ik kan uitleggen waarom ik net een klein dansje maakte. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Yes!  Tags:
okt 042007
 
low tech

Gisteren vond in Utrecht een bijeenkomst van de SIGMA Special Interest Group (SIG) van SURFfoundation plaats. Die SIG probeert iniatieven rond het oplossen met problemen met de voorkennis van studenten op het gebied van wiskunde te bundelen. Mede omdat ik wist dat de groep niet zo heel groot zou zijn wilde ik in ieder geval mijn eigen presentatie, die nog niet eerder gebruikt had, opnemen zodat ik hem online kon zetten.
Maar omdat ik even genoeg heb van video wilde ik dat op een low tech manier doen.

Ik heb gisteren onze Olympus voicerecorder weer eens mee op pad genomen. Die kon ik gewoon in het borstzakje van mijn hemd stoppen met de microfoon er aan vast gemaakt.
Ik had verder niet met de organisatie afgesproken dat ik een opname zou maken maar kreeg na mijn presentatie (ik stond als eerste in het programma) de vraag of ik de andere drie sprekers ook wilde opnemen.

Dat leverde niet alleen wat extra werk, maar ook een paar interessante leerervaringen op. Lees verder….

Nog 7 dagen wachten

 Gepubliceerd door om 05:34  Tools
okt 042007
 
Transition - Klik voor grotere versie

Nog 7 dagen wachten totdat versie 5 van Camtasia Studio beschikbaar is. Ook vandaag maar een kleine verandering al kan die je soms toch best wel wat werk schelen. Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* de nieuwe recorder
* projectinstellingen voor afmetingen

Vandaag komt in de sneak preview het onderwerp “transitions and callouts” aan bod. Het gaat daarbij om overgangen tussen delen van je screencast en de tekstwolkjes die je op een screencast kunt plaatsen.

Er zijn een aantal nieuwe overgangen beschikbaar gekomen. Een daarvan is “cube rotate”, het bekende effect dat o.a. in Open Office en Keynote (maar niet in PowerPoint) aanwezig is. Een andere is “fade through black” waarbij het beeld eerste geleidelijk naar zwart overgaat en dan geleidelijk naar het volgende beeld.

Handiger is echter de optie dat je door met de rechtermuisknop op een overgang kunt klikken je die meteen op alle overgangen in je screencast kunt toepassen. Als ik overgangen gebruik in een screencast gebruik ik meestal overal dezelfde en dat scheelt nu het slepen van elke individuele overgang.

Vervelend is echter dat je dit nog steeds in het “timeline” deel van Camtasia moet doen én dat je nog steeds eerst op de “Finished” knop moet klikken voordat je terug kunt naar je gewone “sporen weergave”.
Je ziet in de screencast dat het ook Troy Stein (die de screencast maakt) een aantal keer schuiven met schuifbalken kost om bij die knop te komen.

Van de call outs wordt helaas alleen het nieuwe 3D effect voor callouts behandeld. Leuk, maar niet noemenswaardig. Ik zie bijna geen mooie screencasts gemaakt met Camtasia Studio die die lelijke gele pijl gebruiken.

Morgen weer een dag en weer een nieuw sneak peek.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 7 dagen wachten  Tags: