Nog 7 dagen wachten

Transition - Klik voor grotere versie

Nog 7 dagen wachten totdat versie 5 van Camtasia Studio beschikbaar is. Ook vandaag maar een kleine verandering al kan die je soms toch best wel wat werk schelen. Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* de nieuwe recorder
* projectinstellingen voor afmetingen

Vandaag komt in de sneak preview het onderwerp “transitions and callouts” aan bod. Het gaat daarbij om overgangen tussen delen van je screencast en de tekstwolkjes die je op een screencast kunt plaatsen.

Er zijn een aantal nieuwe overgangen beschikbaar gekomen. Een daarvan is “cube rotate”, het bekende effect dat o.a. in Open Office en Keynote (maar niet in PowerPoint) aanwezig is. Een andere is “fade through black” waarbij het beeld eerste geleidelijk naar zwart overgaat en dan geleidelijk naar het volgende beeld.

Handiger is echter de optie dat je door met de rechtermuisknop op een overgang kunt klikken je die meteen op alle overgangen in je screencast kunt toepassen. Als ik overgangen gebruik in een screencast gebruik ik meestal overal dezelfde en dat scheelt nu het slepen van elke individuele overgang.

Vervelend is echter dat je dit nog steeds in het “timeline” deel van Camtasia moet doen én dat je nog steeds eerst op de “Finished” knop moet klikken voordat je terug kunt naar je gewone “sporen weergave”.
Je ziet in de screencast dat het ook Troy Stein (die de screencast maakt) een aantal keer schuiven met schuifbalken kost om bij die knop te komen.

Van de call outs wordt helaas alleen het nieuwe 3D effect voor callouts behandeld. Leuk, maar niet noemenswaardig. Ik zie bijna geen mooie screencasts gemaakt met Camtasia Studio die die lelijke gele pijl gebruiken.

Morgen weer een dag en weer een nieuw sneak peek.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.