Klok Kijken

 Gepubliceerd door om 23:14  Media
apr 092007
 
Klok kijken - Klik voor grotere versie

Mocht je nou vannacht niet kunnen slapen, dan kun je natuurlijk schaapjes gaan tellen, maar je kunt ook de duurtest van de streaming setup op mijn laptopje bekijken. Ik heb Wirecast nu zo ingesteld dat hij zowel naar Quicktime (via de Darwin server hier onder de tafel) als naar WMV (via het SURFnet serverpark) streamt. De stream blijft aan staan tot dinsdagochtend 10 april 2007 (dan moet ik weer gewoon gaan werken), totdat de machine crashed of totdat de batterij van de onderzetter met lichtjes die ik op de CeBIT van Toshiba gekregen heb leeg is. Want dan wordt het hier zo donker dat je de klok helemaal niet meer ziet. :-) De Quicktime stream is nog steeds hier te vinden, en de WMV-stream is hier te vinden. Ik merkte dat de WMV-stream effe nodig had om tot leven te komen, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ook die aan buffering doet. Beeldkwaliteit is (uiteraard) niet optimaal gezien het feit dat een webcam in het donker is op een gewone laptop. Overigens, de Quicktime stream had zojuist ruim 10 uur onafgebroken gelopen. Hij liep vast toen ik de WMV er bij schakelde. Maar de combinatie wekt voorlopig een stabiele indruk.
[Update] Het “vastlopen” betekende overigens alleen dat de Quicktime Player de stream niet opnieuw kon starten en opnieuw de URL moest aangeven. De live stream is inmiddels dicht en wat het Quicktime signaal betreft vervangen door een ander bestandje. De ASX waar ik naar verwees staat op een SURFnet-server, kan ik dus niet zo eenvoudig aanpassen en naar een lokaal bestand laten verwijzen, die geeft nu dus gewoon geen beeld.

 Reacties uitgeschakeld voor Klok Kijken  Tags:

Een SDP vanuit VLC op XP? Geen idee!

 Gepubliceerd door om 18:52  Media
apr 092007
 
Vertraging - Klik voor grotere versie

Nou ik de Darwin Streaming Server zo ingesteld heb dat hij via poort 80 naar buiten gaat zou je de streams op die server ook buiten mijn firewall moeten kunnen bekijken. Mocht de live stream niet meer online staan (die gaat offline zodra ik mijn laptop afsluit), dan kun je een van de voorbeeldbestanden uitproberen die vanaf de server gestreamd worden. Waar ik echter maar niet achter kom, is hoe ik zo’n live stream kan opzetten met VLC-player. Die software is immers gratis te gebruiken. Op deze pagina staan volgens mij zo ongeveer alle varianten beschreven, maar ik krijg het maar niet voor elkaar om op XP een SDP-bestand te genereren (dat ik in het geval van VLC handmatig op de Darwin server zou moeten zetten). Als er iemand is die me kan laten zien (ik moet het kunnen zien, bijvoorbeeld via Breeze verbinding) hoe dat op Windows XP werkt, dan zou ik dat erg op prijs stellen!
Op de afbeelding kun je overigens zien dat de vertraging tussen live beeld en stream ongeveer 15 seconden is. Ik begrijp dat dat in ieder geval voor een deel veroorzaakt wordt door de buffer die op de server bijgehouden wordt. Maar hij loopt ook iets op, want nu na 6 uur en 20 minuten streamen is het verschil al 25 seconden.

 Reacties uitgeschakeld voor Een SDP vanuit VLC op XP? Geen idee!  Tags:
apr 092007
 
Wirecast Live Stream

Na het aansluiten van de TV in Second Life met een ingeblikte quicktime stream, vandaag weer een stapje verder gekomen en ook een live stream vanaf mijn webcam naar de TV gestuurd. Eigenlijk ging het heel simpel, maar je moet natuurlijk wel even weten wat en hoe. Ik kon nog niet testen of de stream ook buiten mijn firewall te zien is (ik zal zo uitleggen waarom niet), dus als je hem nog wilt testen, lees dan even verder.
Lees verder….

K12 Online Conference 2007

 Gepubliceerd door om 08:11  Onderwijs
apr 092007
 

De data voor de 2007 editie van de K12 Online Conference zijn bekend gemaakt:

“8-12 October 2007 Pre-Conference
15-19 October 2007 Week 1 (Strands 1 and 2)
22-26 October 2007 Week 2 (Strands 3 and 4)
27 October 2007 When Night Falls”

(bron)

De “K12 Online Conference” is for teachers, administrators and educators around the world interested in the use of Web 2.0 tools in classrooms and professional practice!. Je hoeft er niet voor te betalen en niet voor in het vliegtuig te zitten. Je hebt nog even de tijd als je een proposal wilt indienen. Zou natuurlijk wel cool zijn als we een Nederlandse inzending kunnen bekijken en beluisteren tegen die tijd. Maar ik zou ook al tevreden zijn als er onderwijsinstellingen zijn die dit op dezelfde manier behandelen als een real life face-2-face conferentie en dus docenten/medewerkers toestemming geven er bij te zijn, ze er tijd en faciliteiten (voor zover dat nodig is) voor beschikbaar stellen en verwachten dat de deelnemers er ook binnen de organisatie weer verslag van doen.
Wil je eerst zien wat er op K12 Online 2006 gebeurde, dan kan dat uiteraard nog online.
Ga je hier aan deelnemen en wil je ergens vertellen/schrijven over hoe je dat aanpakt/wat je ervaringen zijn, laat het me weten. Ik bied dan graag hier (in tekst) of in de EduKast (in woord of beeld) een plek aan waar je dat kwijt kunt. Zeker als je daar anders geen plek voor hebt.