Klok Kijken

Klok kijken - Klik voor grotere versie

Mocht je nou vannacht niet kunnen slapen, dan kun je natuurlijk schaapjes gaan tellen, maar je kunt ook de duurtest van de streaming setup op mijn laptopje bekijken. Ik heb Wirecast nu zo ingesteld dat hij zowel naar Quicktime (via de Darwin server hier onder de tafel) als naar WMV (via het SURFnet serverpark) streamt. De stream blijft aan staan tot dinsdagochtend 10 april 2007 (dan moet ik weer gewoon gaan werken), totdat de machine crashed of totdat de batterij van de onderzetter met lichtjes die ik op de CeBIT van Toshiba gekregen heb leeg is. Want dan wordt het hier zo donker dat je de klok helemaal niet meer ziet. :-) De Quicktime stream is nog steeds hier te vinden, en de WMV-stream is hier te vinden. Ik merkte dat de WMV-stream effe nodig had om tot leven te komen, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ook die aan buffering doet. Beeldkwaliteit is (uiteraard) niet optimaal gezien het feit dat een webcam in het donker is op een gewone laptop. Overigens, de Quicktime stream had zojuist ruim 10 uur onafgebroken gelopen. Hij liep vast toen ik de WMV er bij schakelde. Maar de combinatie wekt voorlopig een stabiele indruk.
[Update] Het “vastlopen” betekende overigens alleen dat de Quicktime Player de stream niet opnieuw kon starten en opnieuw de URL moest aangeven. De live stream is inmiddels dicht en wat het Quicktime signaal betreft vervangen door een ander bestandje. De ASX waar ik naar verwees staat op een SURFnet-server, kan ik dus niet zo eenvoudig aanpassen en naar een lokaal bestand laten verwijzen, die geeft nu dus gewoon geen beeld.