Blackboard belooft Open Source ELO’s met rust te laten

“Blackboard’s patent pledge states: ‘Blackboard hereby commits not to assert any of the U.S. patents listed below, as well as all counterparts of these patents issued in other countries, against the development, use or distribution of open-source software or home-grown systems to the extent that such open-source software and home-grown systems are not bundled with proprietary software.’ The company reserves the right to revoke the pledge for parties that sue Blackboard for patent infringement.”

(bron)

Opvallende actie van Blackboard, een paar dagen nadat het patent-bureau op verzoek van een aantal open source ELO’s besloten heeft het Blackboard patent opnieuw onder de loep te nemen legt Blackboard formeel vast dat ze geen leveranciers/producenten van open source ELO’s zullen aanklagen voor het overtreden van haar patens, mits die Blackboard ook niet aanklagen.
Klinkt heel aardig, maar is betekenisloos als je er vanuit gaat dat het patent niet terecht is toegekend. Ik neem dan ook niet aan dat er echt verandering komt in het standpunt van Sakai, Moodle en Atutor.
Maar het draagt natuurlijk wel bij aan het onduidelijker maken van het totaalbeeld.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Elke
15 jaren geleden

Is dat nou zoiets als: ‘een paar dagen na de diefstal van mijn televisie zag ik ‘m een deur verder in de huiskamer. Maar de buren beloofden geen werk te maken van MIJN diefstal van de aankooppapieren. Zolang IK ze maar niet zou laten zien bij de politie.’