Actie voor goedkope wifi in hotels

“Tony Walsh, een chef van boekinssite LateRooms.com, zegt dat wifi-toegang een belangrijker criterium is voor hotelkeuze dan de aanwezigheid van een fitness-ruimte. En ook de laatste is bij de prijs inbegrepen.”

(bron)

Helemaal mee eens. Op het moment is het in Nederland ontzettend slecht geregeld. Ik heb al meegemaakt dat de website van het hotel aangaf dat ze (draadloos) internet toegang hadden, maar dan bleek dat in te houden dat ze toevallig in de buurt van een hotspot van een commerciële provider zaten. Of hotels waar er wel internet was, maar dan alleen via een PC beneden in de hal. Sowieso staat vaak de meerprijs voor internettoegang niet in verhouding tot de hoeveelheid gebruik die je er van kunt maken. Vaak rekenen hotels namelijk prijzen die vergelijkbaar zijn met de prijzen die bijvoorbeeld KPN of T-Mobile voor haar hotspots vragen. In een hotel betaal je al voor de kamer, dus alleen om die reden al zou korting logisch zijn. En de meeste mensen brengen ook niet zo heel veel tijd op hun hotelkamer door (en die die dat wel doen hebben meestal niet zo’n behoefte aan wifi). In het algemeen gebruik je de wifi om ’s avonds na een dag vergaderen of congresbezoek je mail af te handelen, foto’s te uploaden, RSS-feeds te lezen etc.
En ’s ochtends voordat je start werk je nog een keer je mail weg (vooral als je niet in dezelfde tijdzone zit als de rest van je collega’s komt het nogal eens voor dat je dan extra veel mail hebt). Dus wat betreft aantal uur dat je daadwerkelijk gebruik kunt/zult maken van je toegangsmogelijkheden is dat ook maar relatief beperkt.

Iemand die tijd/zin heeft om zo’n actie in Nederland te starten? Mijn handtekening heb je dan alvast.
En als iemand een site weet waar ik écht (dus betrouwbaar) kan zien of een hotel wifi heeft en kan zoeken op hotels met gratis wiki, dan hou ik me eveneens aanbevolen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ton Zijlstra
15 jaren geleden

Ik vraag bij hotels ook wel of ze nog extra kosten in rekening brengen voor water en electriciteit, als ze me de prijzen voor wifi vertellen…

Bastion is i.i.g. een keten die gratis wifi ter beschikking stelt. Ook omdat ze overdag op de mobiele werkers mikken.

Over het algemeen probeer ik kleine zelfstandige hotels te vinden die wifi gratis in het aanbod hebben. Dat lukt over het algemeen prima, en ook de prijs/kwaliteitsverhouding is vaak beter. Wel meer zoekwerk natuurlijk.

Pierre
15 jaren geleden

> Ik vraag bij hotels ook wel of ze nog extra kosten in rekening brengen voor water en elektriciteit, als ze me de prijzen voor wifi vertellen…

LOL, ja maar in Griekenland brachten (brengen) ze in restaurants het bestek ook apart in rekening. Toen ik daar voor het eerst een post Cutlery op de rekening zag staan…. :-)

Pierre
15 jaren geleden

Het Sheraton op Schiphol hoort in ieder geval niet bij de hotel waarbij dit gratis is. Die vragen maar liefst 19 euro voor 24 uur terwijl de kamers daar toch zeker niet spotgoedkoop zijn.