Actie voor goedkope wifi in hotels

 Gepubliceerd door om 13:32  Internet
feb 022007
 
“Tony Walsh, een chef van boekinssite LateRooms.com, zegt dat wifi-toegang een belangrijker criterium is voor hotelkeuze dan de aanwezigheid van een fitness-ruimte. En ook de laatste is bij de prijs inbegrepen.”

(bron)

Helemaal mee eens. Op het moment is het in Nederland ontzettend slecht geregeld. Ik heb al meegemaakt dat de website van het hotel aangaf dat ze (draadloos) internet toegang hadden, maar dan bleek dat in te houden dat ze toevallig in de buurt van een hotspot van een commerciële provider zaten. Of hotels waar er wel internet was, maar dan alleen via een PC beneden in de hal. Sowieso staat vaak de meerprijs voor internettoegang niet in verhouding tot de hoeveelheid gebruik die je er van kunt maken. Vaak rekenen hotels namelijk prijzen die vergelijkbaar zijn met de prijzen die bijvoorbeeld KPN of T-Mobile voor haar hotspots vragen. In een hotel betaal je al voor de kamer, dus alleen om die reden al zou korting logisch zijn. En de meeste mensen brengen ook niet zo heel veel tijd op hun hotelkamer door (en die die dat wel doen hebben meestal niet zo’n behoefte aan wifi). In het algemeen gebruik je de wifi om ’s avonds na een dag vergaderen of congresbezoek je mail af te handelen, foto’s te uploaden, RSS-feeds te lezen etc.
En ’s ochtends voordat je start werk je nog een keer je mail weg (vooral als je niet in dezelfde tijdzone zit als de rest van je collega’s komt het nogal eens voor dat je dan extra veel mail hebt). Dus wat betreft aantal uur dat je daadwerkelijk gebruik kunt/zult maken van je toegangsmogelijkheden is dat ook maar relatief beperkt.

Iemand die tijd/zin heeft om zo’n actie in Nederland te starten? Mijn handtekening heb je dan alvast.
En als iemand een site weet waar ik écht (dus betrouwbaar) kan zien of een hotel wifi heeft en kan zoeken op hotels met gratis wiki, dan hou ik me eveneens aanbevolen.