feb 012007
 
“Blackboard’s patent pledge states: ‘Blackboard hereby commits not to assert any of the U.S. patents listed below, as well as all counterparts of these patents issued in other countries, against the development, use or distribution of open-source software or home-grown systems to the extent that such open-source software and home-grown systems are not bundled with proprietary software.’ The company reserves the right to revoke the pledge for parties that sue Blackboard for patent infringement.”

(bron)

Opvallende actie van Blackboard, een paar dagen nadat het patent-bureau op verzoek van een aantal open source ELO’s besloten heeft het Blackboard patent opnieuw onder de loep te nemen legt Blackboard formeel vast dat ze geen leveranciers/producenten van open source ELO’s zullen aanklagen voor het overtreden van haar patens, mits die Blackboard ook niet aanklagen.
Klinkt heel aardig, maar is betekenisloos als je er vanuit gaat dat het patent niet terecht is toegekend. Ik neem dan ook niet aan dat er echt verandering komt in het standpunt van Sakai, Moodle en Atutor.
Maar het draagt natuurlijk wel bij aan het onduidelijker maken van het totaalbeeld.

Zet je UTF-8 goed!

 Gepubliceerd door om 07:03  Internet
feb 012007
 

Tijdens een overleg gisteren hebben we het gehad over tekensets in HTML-documenten en de vraag hoe Natschool met documenten om moet gaan waar e.e.a niet goed ingesteld is.
Los even van de vraag wat daar uitgekomen is, wil ik wél even wijzen op een vervelende verschijnsel als het gaat om het afhandelen van zulke documenten (dus waar de tekenset instelling niet goed is). Ik realiseer met nu overigens dat ik als basis een HTML-document genomen heb dat met Frontpage gemaakt is, maar dit is iets wat zeker niet alleen daarmee voor zal komen.
Waar heb je het over?
Wat is het geval:
Ik heb twee eenvoudige HTML-documenten: index_1.htm en index_2.htm

Gebruik je Internet Explorer, dan zul je in beide gevallen wel alle speciale tekens (é, ë, €) zien, gebruik je Firefox dan zul je bij index_2.htm een zooitje zien:
index_2 - Klik voor grotere versie Lees verder….