nov 142006
 
OWD2006

Ik zit op het moment bij de sessie “Wiki- en bloggebruik tijdens conferenties!”. Geen live stream, maar de camera loopt mee. Geen dasspeldmicrofoon voor de sprekers, ze waren namelijk in de veronderstelling dat ze een veel groter deel van de sessie in discussie met het publiek zouden gaan. Daarom heb ik even nog geen idee hoe de audio straks overkomt. Ook geen vloeiend camerawerk van achter uit de zaal omdat ik ook nog zit te typen. Volle bak wel weer hier. En heet! :-) De presentatie staat overigens op Slideshare.

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Wiki- en bloggebruik tijdens conferenties!  Tags:
nov 142006
 
OWD2006 OWD2006

Ik ben zojuist even bij de SURFnet-stand langs geweest en heb een korte toelichting van Erik Dobbelsteijn over het systeem op video opgenomen. Ik moet de video nog ‘even’ omzetten naar een formaat dat online kan.

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Live HD Videoconferencing #2  Tags:
nov 142006
 
“De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft per ongeluk vrijwel alle medewerkers een ‘ontslagmail’ gestuurd. Circa 7000 werknemers kregen maandag het bericht in hun inbox.
In de email viel te lezen dat hun dienstverband is beëindigd en dat daarom het persoonlijk e-mailadres komt te vervallen.
‘Een foutje in het mailsysteem’, zo omschrijft een woordvoerder van de RuG het voorval dinsdag. De afdeling gemeenschappelijk administratief internet, de afzender van het bericht, kreeg per kerende post honderden mailtjes van ongeruste medewerkers terug.”

(bron)

Oeps.

OWD2006 – Preconference Webstroom

 Gepubliceerd door om 10:22  Onderwijs
nov 142006
 
OWD2006

De Onderwijsdagen zijn begonnen. Ik zit op het moment bij de preconference “De grenzeloze collegezaal: captured lectures en wat doen we er mee?”, door mij oneerbiedig even de webstroom-preconference genoemd in de titel van dit bericht. Na een aantal voorbeelden van video’s van online colleges hebben we net een discussie gehad over vragen als “over 5 jaar worden alle colleges standaard opgenomen” en “elke docent kan een goede online docent worden”.
Ik hoef niets op te nemen, want dat gebeurt uiteraard al. Het is tenslotte webstroom. ;-)

Jammer dat ook vandaag vodcasts en gebruik van Quicktime en iTunes aan elkaar gelijk gesteld wordt en dan als nadeel van vodcasts (vreselijk woord overigens) genoemd wordt dat je op Windows niet standaard de software hebt die je nodig hebt voor het afspelen ervan.

Uitspraak bij de discussie: …in 2010 zijn on-line colleges talrijk en Chinees ondertiteld

Conclusie: veel bevestiging van dingen die ik wist, goed om zoveel voorbeelden te zien. We hebben heel wat in te halen!

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Preconference Webstroom  Tags: