OWD2006 – Preconference Webstroom

OWD2006

De Onderwijsdagen zijn begonnen. Ik zit op het moment bij de preconference “De grenzeloze collegezaal: captured lectures en wat doen we er mee?”, door mij oneerbiedig even de webstroom-preconference genoemd in de titel van dit bericht. Na een aantal voorbeelden van video’s van online colleges hebben we net een discussie gehad over vragen als “over 5 jaar worden alle colleges standaard opgenomen” en “elke docent kan een goede online docent worden”.
Ik hoef niets op te nemen, want dat gebeurt uiteraard al. Het is tenslotte webstroom. ;-)

Jammer dat ook vandaag vodcasts en gebruik van Quicktime en iTunes aan elkaar gelijk gesteld wordt en dan als nadeel van vodcasts (vreselijk woord overigens) genoemd wordt dat je op Windows niet standaard de software hebt die je nodig hebt voor het afspelen ervan.

Uitspraak bij de discussie: …in 2010 zijn on-line colleges talrijk en Chinees ondertiteld

Conclusie: veel bevestiging van dingen die ik wist, goed om zoveel voorbeelden te zien. We hebben heel wat in te halen!