Photosynth screencast

 Gepubliceerd door om 20:48  Tools
nov 102006
 

Dit is zowel een eerste ervaring met Camtasia versie 4 als een korte (nou ja, 6 minuten is eigenlijk niet zo kort) demo van Photosynth voor het geval jouw systeem niet aan de minimale eisen voldoet (bijvoorbeeld omdat je geen Windows XP gebruikt). Er staat een Flash-versie online en je kunt hem in WMV en M4V formaat downloaden (zie hieronder)

video M4V-versie video WMV-versie
Robert Scoble heeft (uiteraard) een uitgebreide demo online staan [link gefixed]. Wat mij daarin opviel was dat het blijkbaar heel wat uitmaakt *hoe* je bladert. Want in de demo zag het een stuk gelikter en vloeiender uit dan mijn eigen “experience”.

nov 102006
 

Bij de verslaglegging van EDUCAUSE 2006 heeft SURF voor het eerst gebruik gemaakt van een wiki en een blog.
Tijdens de OWD 2006 verzorgen Gerard Dümmer (de Edublogger), Keith Russell (één van de Eduguides) en Eja Kliphuis (één van de Oppers) een sessie

Gebruik van blog en wiki bij studiereizen, ervaringen tijdens EDUCAUSE 2006
Dinsdag 14.45 – 15.30 uur, in zaal 212.

Ze vertellen over de ervaringen, discussiëren met de aanwezigen over een aantal stellingen, die uitmonden in een aantal adviezen aan SURF en andere geïnteresseerden die wiki’s en blogs willen inzetten bij studiereizen.

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Gebruik van blog en wiki bij studiereizen  Tags:

Een tevreden klant

 Gepubliceerd door om 18:10  Internet
nov 102006
 
“An ODE to a wireless ISP – www.kpn.nl
Some day they will tell tall tales of how wonderful the KPN.NL wireless ISP is.
Someday when all wireless ISP vendors have ceased to be stupid, we will look back and see that KPN was the first to break ranks and actually provide decent service! Service that is worth what you pay for it.
Here are a few things about KPN that are unique:
– You can buy a weekly pass for $25 Euros
– It worked at my hotel, all NL train stations and Schipol Airport – I used it 10 times
– They have a real human tech support – I called and got my password reset
Bravo!”

(bron)

Het is maar goed dat Chuck niet ook T-Mobile en Swisscom heeft ervaren, dan was hij vast nóg positiever geweest.

 Reacties uitgeschakeld voor Een tevreden klant  Tags:
nov 102006
 
flickr kaarten - Klik voor grotere versie

Groot probleem bij het gebruik van Yahoo! Maps door Flickr (logisch, ze zijn onderdeel van Yahoo!) was dat het gebruik van de ingebouwde mogelijkheid om coördinaten aan een foto te koppelen voor Nederlanders nog niet zo heel zinvol was. Nederland was namelijk een tamelijk witte vlek. Maar daar zijn nu straten aan toegevoegd. En hoewel de foto’s nog steeds knudde zijn, kun je door die gedetailleerde straatgegevens nu veel beter vanuit Flickr je foto’s geotagggen. (getipt door geobloggers). Cool!
Kunnen we afspreken dat er vandaag géén nieuwe dingen meer aangekondigd worden?

Photosynth Technology Preview beschikbaar

 Gepubliceerd door om 07:44  Media
nov 102006
 
photosynth - Klik voor grotere versie
“It’s been just a few short months since we announced Photosynth at SIGGRAPH 2006 in Boston and boy have we been busy! Today we’re very happy to announce the first public release of our Photosynth Technology Preview. For those of you who’ve provided encouragement, ideas and spread the word we thank you. We hope that you’ll enjoy our current work and continue to help us shape the technology as we push onwards. For those of you who found yourselves here after your buddy sent you a link to our website saying, “You’ve got to check this out!”, read a little about what we’re doing, try it out for yourself, and obviously tell everyone else you know.”

(bron)

Ik moet zeggen, ik had niet verwacht dat het ook echt tot een product zou leiden waar wij als gewone gebruikers mee zouden kunnen spelen, maar het is er en het werkte meteen op mijn laptop. Even alleen een screenshot, als ik er tijd voor heb zal ik er een kort filmpje van maken. De interface is lekker snel zoals het hoort, er worden nog maar heel weinig foto’s tegelijkertijd op het 3D-beeld gezet, (natuurlijk) nu eerst alleen voor IE 6 en 7 en het voornemen om het ook voor andere browsers geschikt te maken, en nog geen mogelijkheid om eigen collecties te maken. Maar het is een mooie stap die laat zien dat er sinds augustus hard gewerkt is.

 Reacties uitgeschakeld voor Photosynth Technology Preview beschikbaar  Tags: ,

Skype versie 3 – Plugins managen

 Gepubliceerd door om 07:19  Tools
nov 102006
 
skype plugin - Klik voor grotere versie

Een mooie nieuwe feature in versie 3 van Skype is betere controle over de beschikbare plugins. Tot nu toe stonden plugins nog redelijk los van Skype met uitzondering dan van de communicatie die mogelijk was tussen Skype en de plugin. Nu kun je de plugin selecteren vanuit Skype, vanuit Skype installeren en ook weer de-installeren etc. Mooi is dat je zo eenvoudig ontdekt dat er plugins bestaan die je nog niet kende. Zo blijkt er een screensharing plugin te zijn, gratis tot groepen van 4 personen te gebruiken. Maar die moet iedereen wel installeren en daarvoor wil je ze niet naar een website sturen waar ze iets moeten downloaden en installeren. Dat moet, zoals het nu kan, eenvoudig gaan alsof het het aanzetten van een feature in de applicatie zelf is. Ik heb nog niet uitgezocht hoe plugin-bouwers er voor zorgen dat ze ín dat lijstje komen. Ik mag hopen dat dat geen geld kost.

 Reacties uitgeschakeld voor Skype versie 3 – Plugins managen  Tags:

Grappig: BSoD screensaver

 Gepubliceerd door om 06:50  Algemeen
nov 102006
 
een echte crash - Klik voor grotere versie

Via engtech kwam ik bij deze screensaver terecht. Je moet het bestandje dat in de ZIP zit die je daar gratis kunt downloaden op XP in je \windows\system32 map zetten en dan kun je vanuit de instellingen voor beeldscherm een erg angstaanjagende screensaver downloaden. Geen screenshot, Paint Shop Pro liep vast toen ik met de timer-optie probeerde er een screenshot van te krijgen. Ik denk eigenlijk ook niet dat ik hem laat staan, ik zou iedere keer zelf ook denken dat mijn laptop écht vastgelopen was.

 Reacties uitgeschakeld voor Grappig: BSoD screensaver  Tags: