Skype versie 3 – Plugins managen

 Gepubliceerd door om 07:19  Tools
nov 102006
 
skype plugin - Klik voor grotere versie

Een mooie nieuwe feature in versie 3 van Skype is betere controle over de beschikbare plugins. Tot nu toe stonden plugins nog redelijk los van Skype met uitzondering dan van de communicatie die mogelijk was tussen Skype en de plugin. Nu kun je de plugin selecteren vanuit Skype, vanuit Skype installeren en ook weer de-installeren etc. Mooi is dat je zo eenvoudig ontdekt dat er plugins bestaan die je nog niet kende. Zo blijkt er een screensharing plugin te zijn, gratis tot groepen van 4 personen te gebruiken. Maar die moet iedereen wel installeren en daarvoor wil je ze niet naar een website sturen waar ze iets moeten downloaden en installeren. Dat moet, zoals het nu kan, eenvoudig gaan alsof het het aanzetten van een feature in de applicatie zelf is. Ik heb nog niet uitgezocht hoe plugin-bouwers er voor zorgen dat ze ín dat lijstje komen. Ik mag hopen dat dat geen geld kost.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.