sep 302005
 
“Hogescholen en universiteiten zijn druk doende hun onderwijs te vernieuwen en aan te passen aan de eisen van deze en de komende tijd. Onderwijs wordt meer praktijkgericht, beroepsprofielen zijn vertaald naar competentieprofielen en onderwijs wordt vraaggestuurd; het blijft voortdurend in beweging. Deze veranderingen hebben grote gevolgen voor de opleidingen en vereisen blijvende professionalisering van de betrokkenen. Leren gebeurt van en met elkaar (“on the job”): door het uitwisselen van ervaringen, door ervaringen expliciet te maken en (voor anderen) toegankelijk te maken en door samen te werken aan vernieuwingen. Communities of Practice kunnen hier een belangrijke rol in spelen.”

(bron)

De DU-website rond Communities of Practice in het hoger onderwijs is al een tijdje in de lucht. Ik krijg zo af en toe bezoekers vanaf de pagina over weblogs. Dus daarom er toch maar even wat langer rondgekeken. Lees verder….

sep 302005
 
“Online samenwerken is sterk in opkomst. Steeds meer gebruikers ontdekken dat internet meer te bieden heeft dan e-mailen en webpagina’s bekijken. Web gebaseerde teamsite omgevingen, Instant Messaging en audio- en videoconferencing voorzien in nieuwe mogelijkheden om in groepsverband via internet informatie en kennis uit te wisselen. Ze faciliteren het werken binnen afdelingen, projecten en cursussen.
In de groepscommunicatie workshop wordt getoond wat de mogelijkheden zijn van ‘e-samenwerken’. Welke voorzieningen zijn (via SURFnet) beschikbaar? Op welke wijze kunnen deze worden ingezet?
Begin donderdag 13 oktober 2005 12:00 uur
Einde donderdag 13 oktober 2005 17:00 uur
Plaats Cursuszaal SURFnet te Utrecht

De workshop duurt een middag en wordt gegeven in de cursuszaal van SURFnet te Utrecht. Een lunch vooraf is bij het programma inbegrepen.
Aan het volgen van de workshop zijn voor deelnemers uit de SURFnet-doelgroep geen kosten verbonden
U kunt zich inschrijven via het formulier op deze pagina

(bron)

Ik kon me niet herinneren deze aankondiging eerder tegen te zijn gekomen, kan in ieder geval zelf niet, maar hou uiteraard aanbevolen als het gaat om (video-)verslagen achteraf. Overigens kan ik niet omdat ik van 14:00 – 17:00 vergaderingen in Eindhoven heb. Het was natuurlijk wel mooi geweest als ik tenminste van 12:00 – 14:00 online live had kunnen meekijken en dan achteraf gewoon het videoverslag even kon doorkijken…
(zijn er wellicht SURFnetters in de buurt die dat nog kunnen regelen??? ;-))

 Reacties uitgeschakeld voor Workshop online samenwerken verzorgd door SURFnet  Tags:

NPS mag langer blijven

 Gepubliceerd door om 06:35  Algemeen
sep 302005
 
“De NPS mag toch nog langer blijven dan 2008. Dat heeft staatssecretaris Medy van der Laan van Mediazaken vanmiddag laten weten op het jaarlijkse omroepcongres in Bussum. De bewindsvrouw is over haar nieuwe omroepplan in overleg met de coalitiepartijen. Woordvoerders van CDA en D66 hebben al laten weten de wijzigingen te steunen.”

(bron)

Mooi.

sep 302005
 
“Striking a blow to Microsoft, the U.S. Patent Office this week reaffirmed a key Web-browsing patent that the software maker is accused of infringing.”

(bron)

Jeetje, dit is nog steeds aan de gang (inmiddels zo’n 6 jaar al. Zo’n anderhalf jaar geleden leek het verhaal de andere kant op te gaan. Maar ook nu is het blijkbaar nog niet afgelopen en doet Microsoft “we zullen doorgaan”-uitspraken.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft verliest ronde in patentzaak browser  Tags:

Slawesome!

 Gepubliceerd door om 14:18  Tools
sep 292005
 

Click this link to *listen* to the rest of this message.

 Reacties uitgeschakeld voor Slawesome!  Tags:

Screencasts in de trein

 Gepubliceerd door om 06:59  Screencast
sep 292005
 

Fred Zelders verwees dinsdag naar ScreenCastsOnline (zijn bron was overigens Podcasting News). Daar staan o.a. een viertal screencasts over podcasting. Ik had die even snel online bekeken, maar had er toen niet genoeg tijd voor en omdat ik gisteren toch twee uur onderweg zou zijn naar Amsterdam had ik ze alle vier even (handmatig) gedownload.

Conclusie: op deze manier leren werkt absoluut.
Het zijn vier heel goede screencasts, een combinatie van ‘presentatie’ en ‘demonstratie’. En ik bleek er geen enkel probleem mee te hebben om met koptelefoon op, af en toe naar buiten kijkend en alleen luisterend naar de toelichting, alle vier de screencast te bekijken/beluisteren. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Screencasts in de trein  Tags:

ClickCaster Beta – Is het dit?

 Gepubliceerd door om 21:49  Tools
sep 282005
 

De signup-pagina zegt nog

“Thanks for your interest in ClickCaster! Our site is currently undergoing an invitation-only beta test. If you are interested in being invited to this beta, please visit our beta mailing list page and sign up to be notified when we are accepting new beta testers.”

(bron)

maar aanmelden kan blijkbaar op het moment al gewoon zonder uitnodiging. Dat heb ik dus maar gedaan. En het valt nogal tegen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor ClickCaster Beta – Is het dit?  Tags:

Geluk bij een ongeluk #2

 Gepubliceerd door om 00:18  Algemeen
sep 282005
 
“De vorige week failliet verklaarde ISL Groep maakt definitief een doorstart. Alle activiteiten worden overgenomen door P-Hold, de moedermaatschappij van onder andere Paradigit. Bij de overname heeft P-Hold besloten alle door Fontysstudenten en -medewerkers bestelde notebooks alsnog te leveren. Dat is namens de curator bekendgemaakt op de website van ISL.”

(bron)

Hmmm, zou het de moeite waard zijn om de doorstart af te wachten? Maar dan wel zonder vooruitbetaling uiteraard.
(zie ook het vorige bericht hierover).

 Reacties uitgeschakeld voor Geluk bij een ongeluk #2  Tags: