Serverproblemen

 Gepubliceerd door om 23:10  Algemeen
aug 312005
 

Het lijkt er op alsof de server hier een aantal problemen heeft. Was het de afgelopen week al zo dat hij te vaak even down was, nu zijn de rechten voor FTP-upload aangepast.
Resultaat is wel dat ik het Google Maps scriptje waarmee ik “vierkantjes” om een bepaald punt op de aardbol kan berekenen niet online kan zetten.

Dus dat moet tot morgen wachten, dan leg ik ook wel uit waarom ik dat wil(de).

 Reacties uitgeschakeld voor Serverproblemen  Tags:

The Romanov Prophecy

 Gepubliceerd door om 07:00  Film en Boek
aug 312005
 

The Romanov Prophecy Steve Berry The Romanov Prophecy
Dit boek van Steve Berry wordt wel vergeleken met de Da Vinci Code van Dan Brown. Niet raar overigens want op de kaft van mijn exemplaar staat een citaat van The Florida Times-Union: “Berry pulls a Dan Brown, throwing the reader right into the action”. Raar om op je boek reclame te maken met een vergelijking met aan andere auteur. Hoe dan ook, de zoektocht lijkt in veel opzichten wel op de moeilijke, haalt hij het wel of haalt hij het niet, omzwervingen van Robert Langdon. En zolang je dat niet erg vindt is het een goed leesbaar en spannend boek.
En oh, Masha, het woord dat ik steeds vergat is Chornye.

Gratis Opera Browser Registratiecodes

 Gepubliceerd door om 23:46  Tools
aug 302005
 
“Celebrating 10 years in the business, Opera is giving away free registration codes to their browser. Opera comes in multiple flavors of Linux and Unix. There also browsers for Mac OSX and Windows. It may take a little while to get the site. Hey, you save $39 dollars!”

(bron)

Ik kan even niet ontdekken welke tijdzone Opera gebruikt om te bepalen wanneer het nog “vandaag” is. Maar je kunt het in ieder geval hier proberen. De komende vijftien minuten zal het neem ik aan zeker nog wel werken.

aug 302005
 

Een paar dagen geleden schreef Michel al over TPhoto, een uitbreiding op de Google Maps API waarmee je zelf afbeeldingen kunt toevoegen aan Google Maps.
Zoals hij aangaf is het inderdaad een oplossing voor het probleem van het ontbreken van kaarten voor Nederland.
Maar het maken van de voorbeelden die er gebruik van maken kostte wat meer tijd dan gedacht. Bijvoorbeeld omdat de aarde niet rond blijkt te zijn! Lees verder….

Eerste Adsense uitbetaling

 Gepubliceerd door om 15:27  Persoonlijk
aug 302005
 

Nou, een nieuwe auto kan ik er niet van kopen, maar de hostingkosten voor dit jaar zijn in ieder geval gedekt.
Ik heb namelijk mijn eerste Google Adsense uitbetaling ontvangen 6 maanden nadat ik de advertenties heb toegevoegd.
Ben ik nou een commerciële blogger? ;-)

Oudste mens ter wereld overleden (115)

 Gepubliceerd door om 15:23  Algemeen
aug 302005
 
“De oudste vrouw ter wereld, Hendrikje van Andel-Schipper, is afgelopen nacht in haar slaap overleden. De vrouw, woonachtig in een verzorgingstehuis in het Drentse Hoogeveen, werd maar liefst 115 jaar en twee maanden oud.”

(bron)

Ik neem aan dat daar iedereen vrede mee kan hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor Oudste mens ter wereld overleden (115)  Tags:

Hour Game

 Gepubliceerd door om 00:01  Film en Boek
aug 302005
 

Hour Game David Baldacci Hour Game Spannend boek al is het soms moeilijk bij te houden wie er nou nog over is om te vermoorden en wie er al dood was. In een verfilming blijft er overigens waarschijnlijk niet veel van over, want dan zal Michelle Maxwell wel gespeeld worden door Sandra Bullock of zo (Miss Congeniality was op TV vanavond, vandaar..) ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Hour Game  Tags:

Foto’s taggen met GPS coördinaten

 Gepubliceerd door om 10:24  Geocoding
aug 292005
 

De afgelopen tijd heb je het nodige kunnen lezen over het achteraf handmatig toevoegen van tags met de coördinaten van de locatie van een foto’s die je aan Flickr toevoegd.
Met behulp van een GPS-ontvanger hoef je dat echter niet meer handmatig te doen, dat gaat dan snel en helemaal automatisch (nou ja, bijna helemaal). Lees verder….