ALT/ILTA/SURF Spring seminar

 Gepubliceerd door om 23:33  Onderwijs
apr 012005
 

Evenals vorig jaar heeft SURF een bijdrage geleverd aan de ALT spring conference en research seminar. Dit jaar was dat in Dublin op 31 maart en 1 april. De conferentie was dit keer een Engels, Iers en Nederlandse aangelegenheid: ALT, SURF en ILTA (Irish Learning Technology Association)

De thema’s waren:
* ePDP (e Personal Development Plans, ePortfolio),
* Ubiquitous Computing (Informal learning with ubiquitous computing),
* Digital Repositories (Digital repositories: storage and re-use of digital learning objects)

Patricia Kokx was er bij en stuurde een eerste verslag (via de mail) dat ik ook hier online mocht plaatsen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor ALT/ILTA/SURF Spring seminar  Tags:

Google desktop in het Nederlands

 Gepubliceerd door om 00:29  Tools
apr 012005
 
“Vandaag [30 maart] stelt Google Inc. de desktop zoekapplicatie Google Desktop Search nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dankzij deze applicatie kunnen gebruikers informatie op hun eigen computers net zo snel terugvinden als wanneer ze informatie op Internet zoeken met Google.”

(bron)

Ok, ik weet dat zo ongeveer heel bloggend Nederland al over Google Desktop Search heeft geschreven, maar ik ben er vanaf gebleven tot deze recente versie in het Nederlands. Maar de belofte van een Nederlandse interface en ondersteuning voor Firefox en Outlook Express heeft me over de streep getrokken. Ik heb meteen een plugin voor tekstbestanden (extensies zelf in te stellen) en Zip-bestanden geïnstalleerd. Natuurlijk ging ik ook even terug naar mijn eerste bericht hierover van oktober 2004. Lees verder….