Google desktop in het Nederlands

“Vandaag [30 maart] stelt Google Inc. de desktop zoekapplicatie Google Desktop Search nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dankzij deze applicatie kunnen gebruikers informatie op hun eigen computers net zo snel terugvinden als wanneer ze informatie op Internet zoeken met Google.”

(bron)

Ok, ik weet dat zo ongeveer heel bloggend Nederland al over Google Desktop Search heeft geschreven, maar ik ben er vanaf gebleven tot deze recente versie in het Nederlands. Maar de belofte van een Nederlandse interface en ondersteuning voor Firefox en Outlook Express heeft me over de streep getrokken. Ik heb meteen een plugin voor tekstbestanden (extensies zelf in te stellen) en Zip-bestanden geïnstalleerd. Natuurlijk ging ik ook even terug naar mijn eerste bericht hierover van oktober 2004.
Toen ging ik namelijk niet voor een test met Google, maar koos voor Copernic. Uiteindelijk heb ik die er toen weer redelijk snel vanaf gegooid omdat het toch niet zo prettig werkte. Ik heb nu besloten ze toch maar weer eens naast elkaar te gaan testen.
Ik verwacht echter nu al dat de ideale applicatie een combinatie van de twee toepassingen zou moeten zijn.
* Google is snel en simpel, de integratie in de online Google-pagina is natuurlijk uniek en subliem. Dat is namelijk mijn startpagina in Firefox.
* Copernic heeft veel meer mogelijkheden om in detail te regelen wat wél en wat niet geïndexeerd wordt.
* Google is nog steeds niet in staat om netwerkschijven te indexeren.
We zullen weer eens zien hoe het verder gaat.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Paulo
Paulo
16 jaren geleden

Ha Pierre,

Vreemd dat je dat zegt, want bij mij (werk: dus netwerkomgeving) draait de Copernic Desktop (versie 1.1 Nederlands) prima en zeer prettig. Ik zou niet meer zonder willen werken. Mijn keuze is vooral bepaald door het feit dat Copernic netwerkschijven meepakt.