Een stukje van de kaart

 Gepubliceerd door om 22:28  Leertechnologie
okt 072004
 
SURF, de Digitale Universiteit, Espelon, E-merge, Apollo en andere organisaties die tot doel hebben het ict-gebruik binnen het Nederlandse hoger onderwijs te introduceren, exploiteren en innoveren: ze figureren veelvuldig in de berichtgeving van de EduSite en van andere Nederlandse ict-nieuwsbronnen op het internet. Maar wat doen ze eigenlijk? Wat zijn de onderlinge verschillen? De EduSite bracht de verschillende taakstellingen van de key players op de ict-markt in het hoger onderwijs in kaart, en onderzocht waar de knelpunten zitten. Een overzicht.”

(bron)

De tekst van het bericht op de edusite is sinds de eerste versie aangescherpt, niet langer wordt de indruk gewekt dat dit *alle* spelers zijn, het gaat nou over de key player in het hoger onderwijs. Mijn eerste reactie op de vorige versie was namelijk dat dit namelijk maar een heel klein stukje van de kaart was.
Nu vormt het een compact overzicht van de relatie (en met name ook de wrijvingen) tussen de vier genoemde organisaties.

 Reacties uitgeschakeld voor Een stukje van de kaart  Tags:

Grappig….

 Gepubliceerd door om 22:01  Internet
okt 072004
 

Get RSS ?? - Klik voor grotere versie Ik zag deze button bij Robert Scoble op de website. Wel grappig om te zien dat webloggers bij Microsoft inderdaad een redelijke vorm van vrijheid van meningsuiting hebben. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Grappig….  Tags:

Zou jij een Tablet PC kopen?

 Gepubliceerd door om 21:54  Tools
okt 072004
 

Robert Scoble zegt:

“I’m a failure as a Tablet PC evangelist. Bill Gates, you should just fire me now and make me go to work for Donald Trump or something.”

(bron)

Hij geeft drie redenen waarom mensen liever een Sony of IBM laptop kopen:
1) Accu levensduur. Tablet PCs reden 3-4 uur, de nieuwst IBMs en Sony laptops 7-8 uur met accu-uitbreiding.
2) Kleinere afmeting. De Sony Vaio is ongeveer 75% van het formaat van een Toshiba Tablet. En dat is natuurlijk vooral van belang als je dat ding de hele dag bij je hebt.
3) Schermresolutie. De meeste Tablets kunnen blijkbaar niet dezelfde hoge resolutie aan als de nieuw laptops.
Ik zou daar nog aan willen toevoegen:
4) Geen ondersteuning voor Nederlandse handschriftherkenning.

iPodder 1.0 beschikbaar

 Gepubliceerd door om 15:00  Tools
okt 072004
 

Via Peter Breuls komt het bericht dat iPodder 1.0 beschikbaar is. Het goede nieuws is dat deze versie ook probleemloos onder XP lijkt te werken (bij mij tenminste wel). Meer informatie over PodCasting is beschikbaar op de WiKi.

 Reacties uitgeschakeld voor iPodder 1.0 beschikbaar  Tags: