Een stukje van de kaart

SURF, de Digitale Universiteit, Espelon, E-merge, Apollo en andere organisaties die tot doel hebben het ict-gebruik binnen het Nederlandse hoger onderwijs te introduceren, exploiteren en innoveren: ze figureren veelvuldig in de berichtgeving van de EduSite en van andere Nederlandse ict-nieuwsbronnen op het internet. Maar wat doen ze eigenlijk? Wat zijn de onderlinge verschillen? De EduSite bracht de verschillende taakstellingen van de key players op de ict-markt in het hoger onderwijs in kaart, en onderzocht waar de knelpunten zitten. Een overzicht.”

(bron)

De tekst van het bericht op de edusite is sinds de eerste versie aangescherpt, niet langer wordt de indruk gewekt dat dit *alle* spelers zijn, het gaat nou over de key player in het hoger onderwijs. Mijn eerste reactie op de vorige versie was namelijk dat dit namelijk maar een heel klein stukje van de kaart was.
Nu vormt het een compact overzicht van de relatie (en met name ook de wrijvingen) tussen de vier genoemde organisaties.