Zou jij een Tablet PC kopen?

Robert Scoble zegt:

“I’m a failure as a Tablet PC evangelist. Bill Gates, you should just fire me now and make me go to work for Donald Trump or something.”

(bron)

Hij geeft drie redenen waarom mensen liever een Sony of IBM laptop kopen:
1) Accu levensduur. Tablet PCs reden 3-4 uur, de nieuwst IBMs en Sony laptops 7-8 uur met accu-uitbreiding.
2) Kleinere afmeting. De Sony Vaio is ongeveer 75% van het formaat van een Toshiba Tablet. En dat is natuurlijk vooral van belang als je dat ding de hele dag bij je hebt.
3) Schermresolutie. De meeste Tablets kunnen blijkbaar niet dezelfde hoge resolutie aan als de nieuw laptops.
Ik zou daar nog aan willen toevoegen:
4) Geen ondersteuning voor Nederlandse handschriftherkenning.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
19 jaren geleden

Ik zou er nog aan toe willen voeggen dat Windows niet geschikt is voor een tablet interface, tenminste niet in de huidige vorm. Dit is ook logisch: het is er niet voor ontworpen.

Toen Apple de iPod ontwikkelde probeerden ze er ook geen macos op te zetten, maar ontwikkelden ze een specifiek voor deze toepassing geschikte software.

(Ik vind dit het enige echte vervelende aan Microsoft: Windows is hun enige kunstje en dat is volgens hun geschikt voor alles. De praktijk wijst uit dat dit niet het geval is. Wat dat betreft is MS een one-trick pony.)

Op het gebied van tablets en pda’s is de Newton vreemd genoeg nog steeds de state-of-the-art. Daar kon je bijvoorbeeld een aantekening maken van een afspraak en het kwam vanzelf in je agenda. Het systeem dacht echt intelligent met je mee.

Pierre
19 jaren geleden

Wanneer kunnen we de eerste Tablet PowerBook verwachten?

Gideon
19 jaren geleden

Geen idee. Het is nogal duur denk ik om het goed te doen, vooral als het een succes wordt en de inkomsten van je andere producten gaat kannibaliseren.

Ik zou eerder verwachten dat er iemand in een garage op dit moment er aan zit te werken en tzt er mee op de markt komt dan dat een van de bestaande marktpartijen hier meer aan komen zetten.

De kans dat Apple met een tablet komt lijkt mij vrijwel uitgesloten. Maar je weet maar nooit.

TomV
TomV
19 jaren geleden

Toch vind ik het idee achter een tablet pc erg goed. Zeker voor een studie c.q. werkomgeving. Idd is de huidige ondersteuning niet optimaal, maar dat kan nog komen. Ik wacht het graag af. Oftewel, ik zie mezelf nog wel eens met een tablet pc lopen. En dan het liefst één met een te koppelen toetsenbord zodat het toch een notebook is op zijn tijd.

Pierre
19 jaren geleden

Mee eens. Ik hoop ook van harte dat de genoemde problemen opgelost worden. Alleen zou ik als ik nu een nieuwe laptop zou mogen aanschaffen voor mijzelf voor de Vaio kiezen. Ik heb mijn laptop nu altijd bij me, ook tijdens congressen waar ik niet altijd 230V te beschikking heb. Dan telt een kilo verschil en een paar uur extra werktijd heel erg mee in de keuze.

Peter Sloep
Peter Sloep
19 jaren geleden

Er is weliswaar geen Apple Tablet Powerbook, maar handschriftherkenning zit standaard in OS X. Als je een Wacom tablet aansluit, zou je dus ook moeten kunnen schrijven. Daarmee heb je natuurlijk nog geen Tablet Notebook..

En ik kan Gideon’s ervaringen onderschrijven: de handschriftherkenning op mijn Newton uit 1991 is superieur aan die graffiti-flauwekul van Palm OS. Naar verluidt heeft Apple de Newton-technologie ingebouwd in OS X