okt 032004
 

Will Rich op Weblogg-ed laat zijn gedachten de vrije loop terwijl hij nadenkt over de mogelijkheden van PodCasting in het onderwijs:

“Ok…now let’s take this into the classroom, huh? Foreign language students can now read their homework responses which automatically get sent via RSS feeds to their teachers who download them to their iPods or other player to listen to them. Or, the teacher creates a daily broadcast that his students download and listen to. Or, each day, one student does an oral reflection on the class that then gets sent around to kids who miss the class. Or…”

(bron)

Het hype-gehalte van de posts over PodCasting is soms erg hoog. We moeten docenten maar standaard een draadloze microfoon meegeven het lokaal in, dan kunnen ze eenvoudig hun lessen opnemen als PodCasts.

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting #3 – gebruik in het onderwijs  Tags:
okt 032004
 
“De Noorse regering wil buitenlandse toeristen de gelegenheid bieden deel te nemen aan de walvisjacht. De Noorse minister van Visserij Ludvigsen zegt dat het niet de bedoeling is meer walvissen te vangen of de jacht zo te intensiveren dat de dieren uitsterven.”

(bron)

Commentaar eigenlijk overbodig, dat kun je hier lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer toeristische uitstapjes in Noorwegen  Tags:

Student Edublogger ontdekt!?

 Gepubliceerd door om 17:13  Onderwijs
okt 032004
 

Gerard vraagt:

“Is dit een schoolvoorbeeld van een studerende Edublogger?”

(bron)

Volgens mij wel, dus ik heb hem alvast toegevoegd aan het overzicht.

 Reacties uitgeschakeld voor Student Edublogger ontdekt!?  Tags:

WikiRSS in FireFox

 Gepubliceerd door om 15:23  Tools
okt 032004
 

Kleine toevoeging aan de ICT in het onderwijs wiki:
De RSS-feeds voor de verschillende pagina’s worden nu ook zo aangeboden dat RSS-lezers en dus ook FireFox die kunnen herkennen.
Dat betekent dat je dus nu ook binnen de wiki bij elke pagina het RSS icoon rechtsonder in FireFox zult kunnen zien:
Wikirssfirefox - Klik voor grotere versie Voor de pagina’s zelf is dat de link naar de RSS-feed voor de revisions (de verschillende versies), het handigst is ook nu de RSS-feed voor de RecentChanges pagina. Die geeft de onlangs gewijzigde pagina + korte toelichting bij de wijziging als RSS-feed weer.

 Reacties uitgeschakeld voor WikiRSS in FireFox  Tags:

Trackback voor wiki’s

 Gepubliceerd door om 15:14  Internet
okt 032004
 

Zoals ik afgelopen donderdag vertelde willen we de ICT in het onderwijs wiki verplaatsen naar edublogs.nl. Dat betekent ook dat de hechte integratie tussen die wiki en dit weblog wat minder hecht wordt. Een van de veranderingen zal zijn dat er niet meer (zomaar) links naar berichten hier op de site worden opgenomen zoals je hieronder ziet.
backlinks wiki - weblog - Klik voor grotere versie De eerste reden daarvoor is dat het mijn weblog op dit moment een voorkeursbehandeling geeft (anderen kunnen dat namelijk niet) en de tweede (belangrijkere) reden is dat dat alleen iets is dat lukt als wiki en weblog op dezelfde server staan. Tijdens het opslaan van een bericht moet Nucleus namelijk kunnen schrijven in een tabel in de wiki. Met een netwerk en heel wat extra schakels ertussen wordt het realtime koppelen wat link. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Trackback voor wiki’s  Tags:

Promozilla

 Gepubliceerd door om 10:52  Internet
okt 032004
 

Op de wikipagina over FireFox ben ik gisteren begonnen met het bijhouden van een lijstje met websites die niet goed met FireFox te bekijken zijn. Ik had natuurlijk eigenlijk wel beter moeten/kunnen weten: er zijn mensen die dat al lang en veel beter doen!
Promozilla website Bij Promozilla.nl vind je o.a. een blacklist (websites met problemen) en een whitelist (websites die van de blacklist afkomstig zijn). En er wordt actief contact gezocht met de sites op de blacklist, er worden voorbeeldbrieven beschikbaar gesteld die je kunt mailen naar de sitebeheerders en als een site aangepast wordt, dan wordt dat ook duidelijk vermeld. En het blijkt te werken, getuige de (op dit moment) 83 websites die van de blacklist naar de whitelist verhuist zijn.
Goed plan, goede aanpak, en (natuurlijk) mét RSS-feeds voor de updates :-)