Podcasting #3 – gebruik in het onderwijs

Will Rich op Weblogg-ed laat zijn gedachten de vrije loop terwijl hij nadenkt over de mogelijkheden van PodCasting in het onderwijs:

“Ok…now let’s take this into the classroom, huh? Foreign language students can now read their homework responses which automatically get sent via RSS feeds to their teachers who download them to their iPods or other player to listen to them. Or, the teacher creates a daily broadcast that his students download and listen to. Or, each day, one student does an oral reflection on the class that then gets sent around to kids who miss the class. Or…”

(bron)

Het hype-gehalte van de posts over PodCasting is soms erg hoog. We moeten docenten maar standaard een draadloze microfoon meegeven het lokaal in, dan kunnen ze eenvoudig hun lessen opnemen als PodCasts.