Podcasting #2

 Gepubliceerd door om 23:39  Internet
okt 022004
 

Omdat ik na het bericht van gisteren nieuwsgierig geworden was naar PodCasting en natuurlijk ook wilde kijken in hoeverre het een reden voor de aanschaf van een MP3-speler zou zijn, heb ik vandaag geprobeerd e.e.a. aan de praat te krijgen. Op de PodCasting pagina op de WiKi heb ik een overzicht opgenomen van de beschikbare applicaties voor zover bekend bij mij. (gewijzigd op 20041003)
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting #2  Tags:

The Day After Tomorrow

 Gepubliceerd door om 23:22  Film en Boek
okt 022004
 

Hoewel The Day After TomorrowThe Day After Tomorrow nog niet te koop is, is hij wel al te huur. Ik had natuurlijk al het een en ander over de film gehoord toen hij in de bioscoop draaide (niet relealistisch, goede les voor de VS, etc.) en was wel nieuwsgierig naar hoe hij zou zijn.
Laat ik zeggen dat ik blij ben dat ik mijn zoontje nog nooit vergeten ben op te halen bij de oppas. Dan hoef ik tenminste later niet een heel end door de barre kou en sneeuw te lopen om te bewijzen dat ik van hem hou en dat ik mijn beloften kan nakomen. Lees verder….

okt 022004
 

Gisteren kreeg ik een mailtje van het ICLON met de vraag of het goed was als ze een schermafdruk van de weblog hier zouden gebruiken bij een bericht over edubloggers in de oktober 2004 editie van de e-learning themasite. Natuurlijk had ik daar geen bezwaar tegen.
Heel positief vind ik dat het bericht betekent dat de e-learning themasite nu voor de derde keer in korte tijd aandacht besteed aan weblogs en wiki’s én dat dit vervolg niet door iemand die al op onze lijst van edubloggers staat is geschreven. Want hoewel mijn naam een paar keer in het bericht voor komt, is dit dus geen verborgen PR-actie van mijn kant.

Overigens, ook zonder dat bericht over edubloggers weer een editie die absoluut het lezen waard is!

 Reacties uitgeschakeld voor Aandacht voor NL-Edubloggers op de e-learning themasite  Tags:

E-learning themasite oktober 2004

 Gepubliceerd door om 13:00  Internet
okt 022004
 

Vers van de pers, de nieuwe berichten op de e-learning themasite voor oktober 2004:
* Recensie: ICT en kommer en kwel in het Amerikaanse onderwijs
* Recensie: E-Learning trends 2004: een interessante opsomming
* Oratie: De vrolijke wetenschap
* Recensie: Games en Simulaties: eindeloze mogelijkheden voor de zappende en
spelende mens

* Verslag: Beeld en geluid in een stroomversnelling?
* Dissertatie: Hergebruik van Leerobjecten in Context: Menselijke en Technische
Aspecten

* Websites: NL-Edublogger – weblogs over ICT&O :-)

 Reacties uitgeschakeld voor E-learning themasite oktober 2004  Tags:

A Spamologue

 Gepubliceerd door om 07:34  Internet
okt 022004
 

Via Soulsoup kwam ik bij deze video soliloquy afkomstig van zefrank. Ik denk dat het niet zo heel lang gaat duren voordat dit soort filmpjes de nieuwe vorm van PodCasting gaan worden (natuurlijk komt Apple met een vPod uit!).

De site is overigens iets waar je wel een tijdje door kunt brengen. Je vind er een groot aantal verschillende grotere en kleinere “probeersels”, zoals deze collagemaker, deze “sneeuwvlokkenmaker” en een soundmachine of deze online tutorial over “How to impress your date

 Reacties uitgeschakeld voor A Spamologue  Tags:

Starsky & Hutch

 Gepubliceerd door om 00:24  Film en Boek
okt 022004
 

Ik ben net te jong en heb de serie dus nooit gezien, maar ik hoop dat het origineel een heel stuk beter was dan de film Starsky & Hutch met Ben Stiller en Owen Wilson.
Hij is niet spannend, niet grappig, niet origineel. Zelf voor de DVD-verhuur niet de moeite waard.