The Day After Tomorrow

Hoewel The Day After TomorrowThe Day After Tomorrow nog niet te koop is, is hij wel al te huur. Ik had natuurlijk al het een en ander over de film gehoord toen hij in de bioscoop draaide (niet relealistisch, goede les voor de VS, etc.) en was wel nieuwsgierig naar hoe hij zou zijn.
Laat ik zeggen dat ik blij ben dat ik mijn zoontje nog nooit vergeten ben op te halen bij de oppas. Dan hoef ik tenminste later niet een heel end door de barre kou en sneeuw te lopen om te bewijzen dat ik van hem hou en dat ik mijn beloften kan nakomen. Er waren hier en daar enkele slordigheden in de film: zo zie je bij het binnenkomen van de kou alle ramen van het Empire State building stuk springen, maar hebben onze helden verzuimd de ramen in de bibliotheek te barricaderen of af te dichten (je ziet zo nu en dan de sneeuw buiten).
Toch blijven die ramen heel.
De twee redders zien alleen een stukje bibliotheek in de sneeuw, maar geen rook. Toch blijkt binnen de haard nog steeds lekker te branden. Waar gaat die rook naar toe? En wat toevallig dat er nog net dat stukje van de biliotheek vrij was.
De boodschap op het einde was wel erg belerend (de landen die wij als derde wereld beschouwden, helpen ons nu) en gevaarlijk (de lucht blijkt na de storm schoner dan ooit; wordt daarmee aangegeven dat de aarde wel even grote schoonmaakt hield?).
Maar goed, zeker vergeleken met Starsky en Hutch van gisteren helemaal geen onaardige film.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
Gideon
18 jaren geleden

Wat mij opviel is dat die weerprofeet eerst iedereen ervan overtuigt dat je niets kunt doen voor mensen in het noorden zolang er storm is omdat dit zelfmoord zou zijn, waarna hij wel met zijn vrienden op pad gaat door de sneeuw met alle gevaren en te verwachten gevolgen van dien.

Duidelijk een voorbeeld van de Amerikaanse "Doe wat ik zeg, niet wat ik doen"-houding.

Dan blijkt ook nog eens dat dit allemaal voor niets was want prompt er op dat hij zijn zoon vind, zijn de reddingstroepen er ook.

Als hij en z’n vrienden waren thuisgebleven dan hadden ze allemaal nog geleefd aan het eind.

Pierre
18 jaren geleden

Nou, er ging er maar één van de drie die op pad gingen dood, en daar kwam bij dat hij de radio bij zich had waarmee de hulptroepen gewaarschuwd werden. En zoals ik zei: hij had wat te bewijzen en dan geldt ‘a man has got to do, what a man has got to do’. :-)

Gideon
Gideon
18 jaren geleden

Dat is nu exact de reden dat het nu zo slecht gaat met deze wereld lijkt mijn: omdat een heleboel mannetjes even iets (verondersteld) mannelijks moesten doen. :P