jun 282003
 
“IMS requests your assistance in a requirements gathering process regarding ePortfolios. Instructions, background, and example use cases are included in the attached document. The IMS ePortfolios Special Interest Group is requesting input preferably by July 24, but not later than August 14, 2003.

IMS will be making the collected use cases available from the IMS public web site. Submitters can opt out of this, if they prefer or select to not publicize company names and email. On behalf of the members of the ePortfolios SIG, we appreciate your feedback. “

Oproep van de IMS ePortfolios Special Interest Group om use cases aan te leveren die gebruikt kunnen worden bij het vaststellen van de behoeften op dit gebied.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS ePortfolios Special Interest Group  Tags:

CETIS Codebash

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
jun 262003
 

Ik ben vandaag en morgen nog in Glasgow voor de CETIS Codebash. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik nog niet of ik de mogelijkheid zal hebben om de komende paar dagen berichten te plaatsen.

Patent op Gif-plaatjes verloopt in VS

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jun 252003
 
“Het patent op de compressietechniek in het Graphics Interchange Format, kortweg Gif, is vrijdag in de Verenigde Staten verlopen. Het omstreden patent zal in juni 2004 ook in Europa, Canada en Japan zijn geldigheid verliezen. Dit betekent dat Gif, nog altijd een populaire bestandsindeling voor het opslaan van plaatjes, weer vrijelijk beschikbaar is voor gebruikers.”

(bron)

Net op het moment dat het PNG formaat als alternatief voor zowel GIF als JPG terrein begint te winnen komt dit bericht. Volgens mij te laat. Hoewel GIF op dit moment, al dan niet illegaal, nog veel gebruikt wordt denk ik dat het formaat op termijn in zijn geheel zal verdwijnen omdat het simpelweg vervangen wordt door het beter geschikte en vanaf de start al gratis PNG.

 Reacties uitgeschakeld voor Patent op Gif-plaatjes verloopt in VS  Tags:
jun 242003
 
“People trying to deploy SCORM across several sites have been agonising over the problems associated with playing SCORM content from one domain in a VLE in another domain. We asked SCORM luminaries Dan Rehak, Claude Ostyn, Wayne Hodgins and Schawn Tropp about their views on the nature of the problem, what sorts of solutions might work and what SCORM’s makers -ADL- intend to do about it.”

(bron)

Bericht op de CETIS website over het probleem dat kan optreden als de content en de leeromgeving bij een SCORM package op twee verschillende servers staan. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SCORM and cross domain scripting  Tags:

QTI meets LOM

 Gepubliceerd door om 07:00  QTI
jun 232003
 
“The COLA project, run by the Scottish Colleges Open Learning Exchange Group (COLEG), has developed one of the first applications of the IEEE Learing Object Metadata (LOM) standard to online assessment.

COLA is commissioning questions in a wide range of subject areas and needs to capture the right data to help in selecting and reusing the thousands of assessment items currently under development across Scotland.

Now COLA has teamed up with the Technologies for Online Interoperable Assessment project (TOIA: http://www.toia.ac.uk/) and CETIS to ensure the metadata collected is of maximum value without putting an unreasonable burden on question authors. The UK Common Metadata Framework, based on the IEEE LOM, has formed the basis for a new application profile for COLA.”

(bron)

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor QTI meets LOM  Tags:
jun 202003
 
“”A value-added, leverageable global knowledge repository.”

“Repurposeable, leading edge thoughtware that delivers results-driven value.”

“A future-proof asset that seamlessly empowers your mission critical enterprise communications.””

(bron)

De reacties op Webwereld over deze tool zijn gemengd, maar ik vind het een schitterend PR plan!

Bullfighter, ontwikkeld door Deloitte, werkt als een soort spellingscontrole voor Word en PowerPoint binnen Microsoft Office 2000 en XP. Het programma bevat standaard een woordenlijst van 350 ‘verboden’ termen. Gebruikers kunnen ook zelf jargon toevoegen waar het programma op moet letten. Kortom, een tool om alle “Bull” (onzin / wollig taalgebruik) uit je teksten te halen. :-)
En dat alles inclusief screensavers die je kunt downloaden en “Bullfighter: The Video“. LOL. Nu nog een Nederlandstalige versie die we kunnen integreren in onze e-mail systeem, de leeromgeving…..

 Reacties uitgeschakeld voor Bullfighter: Stripping The Bull Out Of Business  Tags:
jun 192003
 
“Vrouwen zijn beter in ‘multitasking’ – het uitvoeren van meerdere taken tegelijk – dan mannen. Dit is zowat de belangrijkste conclusie uit een nieuw Europees onderzoek van Intel waarin werd gevraagd in hoeverre mannen en vrouwen denken in staat te zijn om te ‘multitasken’. Daaruit blijkt dat vrijwel iedereen het erover eens is dat vrouwen betere multitaskers zijn dan mannen. Het onderzoek valt samen met de introductie van Intels Hyper-Threading technologie in alle nieuwe Pentium 4 processoren. Die technologie zorgt eroor dat een computer meerdere taken sneller tegelijk kan uitvoeren.”

(bron)

Tja, wat moet je daar op zeggen terwijl je op de bank zit te typen met de laptop op de schoot en een aflevering van “John Doe” (Yorin) op de achtergrond. Grappig is wel overigens dat verderop in het artikel staat dat het enige waar wij mannen wel beter kunnen multitasken is in de auto ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Vrouwen zijn beter in ‘multitasking’  Tags:
jun 182003
 

Er is een update van de IMS Contentpackaging specificatie verschenen: 1.1.3. Ondanks dat het maar een kleine sprong is in versienummers (van 1.1.2 naar 1.1.3) zijn de gevolgen van de wijzigingen ingrijpend.

Zo zijn er in de best practice guide aanvullende opmerkingen opgenomen over het isVisible attribuut en zijn de mogelijkheden voor verwijziginen met het idref uitgebreider geworden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Versie 1.1.3 van IMS Contentpackaging specificatie beschikbaar  Tags:

Specificatie snelle WiFi vastgelegd

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
jun 172003
 

Tja, het zat er natuurlijk aan te komen, mijn wireless router c.q. accesspoint en PCMCIA kaartje in mijn laptop voor thuisgebruik zouden gegarandeerd een keer tot de categorie “verouderd” gaan horen. En nu is het dan al zover. Deze week is namelijk de 802.11g standaard voor draadloze netwerken geaccepteerd en zeker gezien het feit dat deze uitwisselbaar is met 802.11b (de “oude” standaard), een stuk sneller is, betere beveiligingsmogelijkheden heeft en daarbij de op dit moment beschikare hardware al niet eens duurder is dan van 802.11b zal het niet lang duren voordat de oude hardware alleen nog maar op eBay te vinden is. Een troost is natuurlijk wel dat ik mijn laptopkaart nog gewoon kan blijven gebruiken ook in combinatie met de nieuwere hardware. En toegegeven, gebruik ervan maken buitens huis bleef tot nu toe beperkt tot de jaarlijkse reis naar Educause (en dat zit er dit jaar niet in) en de Surf Onderwijsdagen (en die zullen niet zo heel snel upgraden).

Zie ook ZDNet en een vergelijking van de standaarden.

 Reacties uitgeschakeld voor Specificatie snelle WiFi vastgelegd  Tags:
jun 162003
 

Click2Learn heeft een aantal tools en documenten samengevoegd en beschikbaar gesteld als SCORM 1.2 Resource Kit. Naast een introductie in SCORM bevat de resource kit ook een “Test Wrapper and Harness for SCORM 1.2 SCOs”. Hiermee kun je SCOs (Shareable Content Objects) testen. De SCO wordt in de testtool geladen en je kunt dan bekijken welke communicatie de SCO met de leeromgeving probeert te hebben.
Interessant document voor de wat meer technisch geïnteresseerden is zeker “Cooking Up a SCORM“.
Update: De website van Click2learn is niet meer beschikbaar, maar de Resource Kit is nog hier online te vinden.
Update De meest recente versie staat hier.

 Reacties uitgeschakeld voor Click2Learn SCORM 1.2 Resource Kit  Tags: