QTI meets LOM

“The COLA project, run by the Scottish Colleges Open Learning Exchange Group (COLEG), has developed one of the first applications of the IEEE Learing Object Metadata (LOM) standard to online assessment.

COLA is commissioning questions in a wide range of subject areas and needs to capture the right data to help in selecting and reusing the thousands of assessment items currently under development across Scotland.

Now COLA has teamed up with the Technologies for Online Interoperable Assessment project (TOIA: http://www.toia.ac.uk/) and CETIS to ensure the metadata collected is of maximum value without putting an unreasonable burden on question authors. The UK Common Metadata Framework, based on the IEEE LOM, has formed the basis for a new application profile for COLA.”

(bron)


Het gaat hier om een eerste (nog wat ruwe, maar sinds de eerste feedback al verbeterde) versie van een applicatieprofiel van de Leerobject metadata (LOM) standaard (of meer precies van de UKCMF die weer gebaseerd is op de LOM) met de bedoeling het applicatieprofiel te gebruiken voor het

beschrijven van toets-items.

Binnen de Question & Test Interoperability (QTI) specificatie van het IMS

wordt dat wel als een mogelijke aanpak aangegeven, maar er bestaat binnen

QTI ook de mogelijkheid om helemaal vanaf nul je eigen metadata set te

definiëren. Het is ook nog niet duidelijk (omdat nog niemand het blijkbaar

geprobeerd heeft) of het gebruik van de LOM voor toets-items zinvol is/gaat

werken.

Ook daarom dus een interessant document.

Reacties op het document kunnen rechtstreeks aan Nial Slater (in het

Engels). Of je kunt natuurlijk hieronder reageren (in het Nederlands).