Specificatie snelle WiFi vastgelegd

Tja, het zat er natuurlijk aan te komen, mijn wireless router c.q. accesspoint en PCMCIA kaartje in mijn laptop voor thuisgebruik zouden gegarandeerd een keer tot de categorie “verouderd” gaan horen. En nu is het dan al zover. Deze week is namelijk de 802.11g standaard voor draadloze netwerken geaccepteerd en zeker gezien het feit dat deze uitwisselbaar is met 802.11b (de “oude” standaard), een stuk sneller is, betere beveiligingsmogelijkheden heeft en daarbij de op dit moment beschikare hardware al niet eens duurder is dan van 802.11b zal het niet lang duren voordat de oude hardware alleen nog maar op eBay te vinden is. Een troost is natuurlijk wel dat ik mijn laptopkaart nog gewoon kan blijven gebruiken ook in combinatie met de nieuwere hardware. En toegegeven, gebruik ervan maken buitens huis bleef tot nu toe beperkt tot de jaarlijkse reis naar Educause (en dat zit er dit jaar niet in) en de Surf Onderwijsdagen (en die zullen niet zo heel snel upgraden).

Zie ook ZDNet en een vergelijking van de standaarden.