Menu
Categorieën
Tip: Social Media for Active Learning [MOOC]
19 maart 2014 Leertechnologie


Volgende week start er een MOOC die vier weken duurt getiteld “Social Media for Active Learning“. Het is een MOOC die verzorgd wordt door Florida State University.
Positief vind ik sowieso al bovenstaand filmpje waarin duidelijk per week uitgelegd wordt wat er van je verwacht wordt. Bij MOOCs is dat lang niet altijd zo duidelijk vooraf.
Verrassend overigens ook dat de docent haar mailadres geeft als optie om vooraf vragen te stellen over de MOOC. Dan hoop ik niet dat ze 10.000 mails krijgt.
Ook mooi: ze schakelt studenten (toegegeven, het zijn studenten met een masteropleiding of die bezig zijn aan een promotieonderzoek) in als ondersteuning bij het uitvoeren van de MOOC. Zou toch ook een mooie zijn voor lerarenopleidingen in Nederland. Dus dat je je eigen docenten bijschoolt als onderdeel van het uitvoeren van een MOOC voor anderen.

Ik heb me (nog) niet aangemeld voor de MOOC, maar ik hoor hoe dan ook graag van anderen die dat wel doen over hoe hij hen bevalt!

"4" Comments
  1. Pingback: Tip: Social Media for Active Learning [MOOC] | ...

  2. Pingback: ICT & Onderwijs Blog (@ictoblog)

  3. Thx voor de tip Pierre. Ik heb me ingeschreven, vooral omdat het op het Blackboard Coursesites platform draait. Hiermee zijn we met het MOOCZI  project ook aan het experimenteren. Ik weet niet of ik er echt veel tijd aan kan besteden, het zal meer een kijkje in de keuken worden, denk ik 😉

  4. Pingback: Tip: Social Media for Active Learning [MOOC] | ...

Reacties zijn niet toegestaan
*