aug 262012
 

Ik had al een keer beschreven hoe je de RSS-feed van een Facebook pagina kunt achterhalen. Maar toen ik vandaag weer een keer op zoek moest naar zo’n code, vond ik het eigenlijk wel welletjes. Dat moest toch eenvoudiger kunnen.
Dat kan ook, voor Pages (pagina’s), niet voor Profiles (profielen). Voor die laatste, bijvoorbeeld http://www.facebook.com/pierre.gorissen blijkt de RSS-optie namelijk helemaal verdwenen te zijn. Blijkbaar is het maken van een RSS-feed van een profiel op Facebook alleen nog maar mogelijk via de Facebook API (zie deze uitleg voor de code). Nou, dat ging me net wat ver.

Maar voor Pages blijkt de workaround die ik eerder beschreef gelukkig nog gewoon te werken. En daarom heb ik even een script gemaakt dat dat werk voor je doet. Je kunt het hier vinden. Het enige wat je hoeft te doen is de URL van een Facebook pagina in te voeren en je krijgt na het klikken op Submit de RSS-feed te zien. Die kun je dan bijvoorbeeld in Google Reader plakken. Ik volg zo al heel wat pagina’s, bijvoorbeeld van Cape To Cape 2012 (RSS-feed), Dive2Gether Crete (RSS-feed), de NTFU Wielersportbond (RSS-feed), One Life RX Sports (RSS-feed), de Vogelvrije Fietser (RSS-feed), de Zuiderzee Klassieker (RSS-feed), Dashware (RSS-feed), SportvoedingWebshop (RSS-feed), Tour for Life (RSS-feed).

Wil je het script liever op je eigen server, dan kan dat ook, je kunt de code hier downloaden.
Ik snap waarom bedrijven als Facebook en Twitter het graag moeilijk maken om RSS te gebruiken. Ik zie zo namelijk geen/nauwelijks reclame en alleen die dingen die ik echt zelf wil zien. Maar vervelend blijft het wel.

Deel dit bericht:

  10 reacties aan “RSS feed van een Facebook pagina achterhalen #2”

 1. Waarom kan het toch altijd weer simpeler dan ik bedacht had:-)
  Zie: http://www.trendmatcher.nl/2012/08/rss-feed-van-een-facebook-pagina.html

  Alleen, als ik op de link klik die jouw script genereert opent niet Google Reader, maar krijg ik een Opslaan als pop-up met het bestand page.php
  Is dat de bedoeling?

  • Hé Willem,

   Heb jij dan dus een Page aangemaakt voor Trendmatcher en geen profiel?
   Ik kende dat trucje ook, en als ik dat voor mijn profiel doe dan krijg ik netjes mijn ID. Vul ik dat echter in in die URL, dan krijg ik een “Facebook Syndication Error” als ik die feed toevoeg.

   Dat downloaden gebeurt bij mij wel in Chrome, maar niet in Internet Explorer. Het is niet iets wat het script afdwingt, het is zelfs iets wat ik zo te zien niet kan voorkomen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.