Tip: Email this page voor Google Chrome

Het is vast een heel slechte gewoonte waar veel betere alternatieven voor zijn, maar sinds ik de iPad gebruik om dingen op te zoeken maak ik regelmatig gebruik van de optie om de link van een pagina die ik op dat moment aan het bekijken ben naar mezelf door te mailen.

Ik weet dat ik tabs van Google Chrome op de iPad ook kan ‘zien’ in Chrome op mijn latop (en dan kan openen), daar gaat het ook niet om. Het zijn gewoon pagina’s die ik even voor mezelf wil vastleggen en bewaren. Ook dat kan ongetwijfeld handiger, maar dat versturen via de mail gaat nou eenmaal lekker snel en het zijn toch vaak geen pagina’s die ik langer dan even wil bewaren.

Goed, na al die verontschuldigingen, nou de tip. Ook voor Google Chrome op de desktop is er een plugin/extensie waarmee je eenvoudig een link naar de pagina die je aan het bekijken bent kunt doorsturen. Hij heet Email this Page. Handig, vind ik.

Er is ook een add-on voor Firefox die hetzelfde doet, maar die heb ik nog niet getest.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Selectie: ##Tip: Email this page voor Google Chrome http://t.co/xnuECGwK #internet #tools

Hans Senden
Hans Senden
9 jaren geleden

Je kunt toch ook de Shareaholic plugin gebruiken. Behalve mailen heb je dan nog meer mogelijkheden.

Henk
Henk
9 jaren geleden

Dag Pierre,

Gebruik toch gewoon de diigo-app. Hoef je je mail ook niet te bewaren 🙂

marc
9 jaren geleden

Misschien ondertussen ook al tegengekomen: Evernote!

Heeft een app voor Android en Windows, helaas nog niet voor Linux maar dan kun je een browsermet plugin gebruiken.