WhatsAppen op je PC

Dit bericht begon eigenlijk als een praktijktest om te zien of de instructies die hier staan in de praktijk een beetje werkten. Die instructies zijn voor het installeren van WhatApp op je PC.

Voor wie het nog niet weet: WhatApp is een berichtenapplicatie voor op je smartphone. Je kunt er tekstberichten, foto’s, audioberichten, locaties en contacten mee versturen naar je contactpersonen. Een beetje dus als een uitgebreide SMS-optie die geen SMS-bundel vergt maar via je dataverbinding (WiFi of 3G) verloopt. En zoals wel vaak de reden is, ben ik de applicatie de laatste tijd een stuk meer gaan gebruiken omdat ik een aantal contacten heb die hem eveneens regelmatig gebruiken. Ik heb een heleboel contacten die een account hebben overigens, maar het aantal berichten dat ik via WhatApp krijg is (gelukkig?) nog te overzien.

Maar toch had ik zoiets van “zou het niet ook handig zijn om WhatApp op mijn PC of op mijn iPad te kunnen gebruiken?” Want standaard kan dat namelijk niet.

Nou, het kan, maar eigenlijk ook weer niet. De beschrijving voor het installeren op de PC staat hier, voor de iPad moet je eerst een jailbreak uitvoeren en dan staan de instructies hier. Ik heb alleen de eerste optie getest, de installatie op de PC.

Ik moet zeggen, de workaround is redelijk indrukwekkend. Er wordt gebruik gemaakt van een Android emulator. Een programma dus waarmee het lijkt alsof je een Android telefoon/tablet op je Windows computer installeert. En op die Android telefoon kun je dan WhatApp installeren. Het is een bètaversie van de emulator en (daarom) gratis. De mededeling dat het tijdens de bèta gratis is doet vermoeden dat het straks geld moet gaan kosten, maar dat weet ik niet.
De WhatApp applicatie werkt op zich prima in de emulator. Je kunt chatten, audiobestanden opnemen en versturen, ik kon zelfs een foto maken met de webcam van de laptop en versturen. Maar…er is één catch.

Je kunt niet hetzelfde mobiele nummer gebruiken als op je smartphone tijdens het registreren van WhatsApp.
Met andere woorden: je kunt WhatApp wel op 2 plekken installeren, maar je kunt niet op allebei de plekken ingelogd zijn op basis van hetzelfde telefoonnummer. Berichtjes van anderen verschijnen maar in één van de twee accounts (afhankelijk van welke ze gebruiken om je een bericht te sturen). Dus eigenlijk werkt het helemaal niet.

Het is eigenlijk wel een beetje gek dat dat niet kan. Met Skype bijvoorbeeld kun je op meerdere plekken ingelogd zijn, op je iPad, je PC, je smartphone, maakt niet uit. Dan gaan gewoon meerdere toestellen over als iemand je belt, of je ziet een chat op alle toestellen tegelijkertijd verschijnen. Het kan dus gewoon wel.

Balen dus, dacht ik. Maar eigenlijk realiseerde ik me ook dat bij veel van die messenger applicaties juist het probleem is dat ze zo altijd aanwezig zijn. Ik heb de Lync client van mijn werkgever vaker uit dan aan staan op mijn desktop. Veel te storend. Mijn iPhone leg ik even uit de buurt als ik niet gestoord wil worden, Outlook zet ik uit. Dat is het mooie van mail, die wacht wel even totdat het mij uit komt om antwoord te geven. Dat klikt wellicht onvriendelijk, maar is gewoon praktisch om ook nog te kunnen werken overdag.

Dus vanuit dat oogpunt bekeken is het helemaal niet erg dat WhatApp niet ook op mijn PC draait. Eigenlijk juist wel lekker dat het alleen op mijn iPhone staat. Goed bereikbaar indien nodig, goed weg te leggen indien praktisch.
Blijft wel dat BlueStacks (de Android emulator) een mooie applicatie is. Nog niet helemaal perfect (maar het is dan ook een gratis bèta), hij ging één keer hangen tijdens de test, maar wel al heel compleet. Je kunt zelfs snelkoppelingen op je Windows bureaublad maken naar individuele applicaties zodat je ze snel kunt opstarten. En notificaties worden als popup in je systeemtray getoond.
Ik kan me nog niet voorstellen dat je veel Android applicaties op regelmatige basis wilt opstarten op je PC, maar als dat wel zo is, dan lijkt me BlueStacks daar heel geschikt voor. Toch weer wat bijgeleerd dus. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

WhatsAppen op je PC. Het kan wel, maar toch ook weer niet. Maar dat wel zo erg? http://t.co/l2u43A9X #whatsapp

trackback
9 jaren geleden

Selectie: WhatsAppen op je PC http://t.co/d3KRq2Uu #android #internet

trackback

WhatsAppen op je PC – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/ExaxEQsP

trackback
9 jaren geleden

De handleiding van gevolgd en kan nu ook vanuit mijn werknummer Whatsappen vanaf mijn laptop: http://t.co/wLwvoQ7o

trackback
9 jaren geleden

WhatsAppen op je PC http://t.co/ZWXw54A4 (via @ICTOblog)

trackback

[…] Dit bericht begon eigenlijk als een praktijktest om te zien of de instructies die hier staan in de praktijk een beetje werkten. Die instructies zijn voor het installeren van WhatApp op je PC. Voor wie het nog niet weet: WhatApp is …  […]

trackback

[…] Dit bericht begon eigenlijk als een praktijktest om te zien of de instructies die hier staan in de praktijk een beetje werkten. Die instructies zijn voor het installeren van WhatApp op je PC. Voor wie het nog niet weet: WhatApp is …  […]