mei 282003
 

Het programma voor de het LCMS seminar staat online. Aanmelden kan via dit formulier. Ondanks mijn eerdere scepsis ziet het programma er interessant uit. Maar de vraag of ik wel of niet zou gaan is al voor mij beantwoordt: niet namelijk. Ik zit dan (al) in het vliegtuig naar Glasgow voor het tweede CodeBash van CETIS (daarover later meer).

 Reacties uitgeschakeld voor SURF en DU organiseren seminar over LCMS #2  Tags:

Dom – Dommer – Domst (Dommest ?)

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 272003
 
“Er is al veel over de ‘Nigerian Money Scam’ gesproken en geschreven. Ondanks de aanhouding van een vijftal verdachten, blijven de frauduleuze e-mailtjes mailboxen teisteren. Het vijftal wordt verdacht van oplichterij, witwassen en deelname van een criminele organisatie. Op woensdag 28 mei 2003 doet de Amsterdamse rechter uitspraak in het zogenoemde ‘dossier Bliksem’.”

(bron)

Ik dacht werkelijk dat er toch intussen niemand meer was die zo dom was om op dit soort mailtjes te reageren, laat staan daadwerkelijk geld uit te geven. Het verhaal op Nu.nl laat echter zien dat er gewoon nog mensen zijn die er om vragen opgelicht te worden. Ongelofelijk.

 Reacties uitgeschakeld voor Dom – Dommer – Domst (Dommest ?)  Tags:

Waarom hou je een BLOG bij ????

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 252003
 
“A friend wrote to me this week to ask, after a fashion, "I’ve got a weblog. Now what do I do?" It’s not often that a blank page gives me a start, but in many ways, hers does (in a good way). I’m tickled that she’s started and I’m a little envious too. Sometimes I wish I had a blank slate on which to start again.”

(bron)

Leuk artikel, vanuit het commentaar kwam ik bij deze pagina met nog een aantal extra opmerkingen en deze mooi vormgegeven pagina van Derek M. Powazek

Met daarop o.a. de heel terechte opmerking:

“I did hate the hype that weblogs got. Hype is ugly, and rarely good for the thing it’s about.”

(bron)

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Waarom hou je een BLOG bij ????  Tags:

Zope ( Acquisitie deel 1)

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
mei 222003
 

Vandaag geen RELOAD bericht, maar een voorbeeld van hoe een andere applicatie op een slimme (en in het begin wat complexe) manier zijn bestanden bij elkaar zoekt. Oftwel: Acquisitie binnen Zope. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Zope ( Acquisitie deel 1)  Tags:

Upgrade #3

 Gepubliceerd door om 21:18  Persoonlijk
mei 212003
 

Nou, de bios van de router is geflashed en het geheel werkt weer. Ik dacht dat het ding helemaal kaduuk was, maar de helpdesk mailde me een firmware upgrade van 2MB. Om die te installeren moet je stalen zenuwen hebben: de kast moet open (verborgen schroef onder stikker op de onderkant), je moet een jumper (volgens de beschrijving JP4, maar het was JP1) sluiten, een USB kabel op de router aansluiten (was niet bijgeleverd), de software unzippen (op mijn laptop), vanuit DOS booten en dan een aantal handelingen uitvoeren.

Maar het werkte.

De server waar deze site op zit, hoeft nou niet meer als router dienst te doen. Vervelend is wel dat het resolven van de url http://www.gorissen.info/ vanuit hier intern niet goed gaat (extern wel, getest met telefoonlijn). Moet ik nog wat op verzinnen.

Nu maar duimen dat de router niet tóch stuk is….

 Reacties uitgeschakeld voor Upgrade #3  Tags:
mei 212003
 
“Het Fizzer-virus maakt verbinding met een geïnfecteerde pc via een willekeurig geselecteerd internet relay chat (IRC)-netwerk. Hiertoe beschikt het virus over een lijst van 300 IRC-netwerken. Eenmaal verbonden maakt Fizzer een chatkanaal aan en luistert het virus naar commando’s van een gebruiker, die zich moet bedienen van een specifieke naam. De IRC/Unity-groep ontdekte het algoritme dat bepaalt welke naam dat moet zijn.”

(bron)

Nieuwtjes over virussen vind ik normaal gesproken niet zo interessant. Maar de werkwijze van dit virus vond ik dusdanig slim dat ik het hier toch even wilde opnemen’. Het is alleen “jammer” dat, nu ontdekt is hoe het werkt, het ook heel eenvoudig is om hem te verwijderen van afstand. Verschillende IRC-beheerders gebruiken namelijk de nu gevonden informatie door elke met het virus geïnfecteerde pc die verbinding probeert te maken met hun netwerk op te dragen het programma te verwijderen.
Let maar op, over een tijdje komt er een soortgelijk virus, waarbij dat niet zo eenvoudig zal kunnen. (nee, natuurlijk niet van mij, maar er is vast wel iemand die dat spannend vind om te maken).

 Reacties uitgeschakeld voor IRC-groep onthult geheimen Fizzer-virus  Tags:

KPN ADSL Storing

 Gepubliceerd door om 15:09  Internet
mei 212003
 

Vandaag was de site een aantal uur niet bereikbaar vanwege een landelijke KPN ADSL storing. Handig is dat je daar natuurlijk pas achter komt op het moment dat je al een half uur aan het onderzoeken bent waar het probleem ligt (en dan ook nog via de telefoon omdat je niet thuis bent op dat moment).

:-(

 Reacties uitgeschakeld voor KPN ADSL Storing  Tags: