IRC-groep onthult geheimen Fizzer-virus

“Het Fizzer-virus maakt verbinding met een geïnfecteerde pc via een willekeurig geselecteerd internet relay chat (IRC)-netwerk. Hiertoe beschikt het virus over een lijst van 300 IRC-netwerken. Eenmaal verbonden maakt Fizzer een chatkanaal aan en luistert het virus naar commando’s van een gebruiker, die zich moet bedienen van een specifieke naam. De IRC/Unity-groep ontdekte het algoritme dat bepaalt welke naam dat moet zijn.”

(bron)

Nieuwtjes over virussen vind ik normaal gesproken niet zo interessant. Maar de werkwijze van dit virus vond ik dusdanig slim dat ik het hier toch even wilde opnemen’. Het is alleen “jammer” dat, nu ontdekt is hoe het werkt, het ook heel eenvoudig is om hem te verwijderen van afstand. Verschillende IRC-beheerders gebruiken namelijk de nu gevonden informatie door elke met het virus geïnfecteerde pc die verbinding probeert te maken met hun netwerk op te dragen het programma te verwijderen.
Let maar op, over een tijdje komt er een soortgelijk virus, waarbij dat niet zo eenvoudig zal kunnen. (nee, natuurlijk niet van mij, maar er is vast wel iemand die dat spannend vind om te maken).