Upgrade #3

 Gepubliceerd door om 21:18  Persoonlijk
mei 212003
 

Nou, de bios van de router is geflashed en het geheel werkt weer. Ik dacht dat het ding helemaal kaduuk was, maar de helpdesk mailde me een firmware upgrade van 2MB. Om die te installeren moet je stalen zenuwen hebben: de kast moet open (verborgen schroef onder stikker op de onderkant), je moet een jumper (volgens de beschrijving JP4, maar het was JP1) sluiten, een USB kabel op de router aansluiten (was niet bijgeleverd), de software unzippen (op mijn laptop), vanuit DOS booten en dan een aantal handelingen uitvoeren.

Maar het werkte.

De server waar deze site op zit, hoeft nou niet meer als router dienst te doen. Vervelend is wel dat het resolven van de url http://www.gorissen.info/ vanuit hier intern niet goed gaat (extern wel, getest met telefoonlijn). Moet ik nog wat op verzinnen.

Nu maar duimen dat de router niet tóch stuk is….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Upgrade #3  Tags:
mei 212003
 
“Het Fizzer-virus maakt verbinding met een geïnfecteerde pc via een willekeurig geselecteerd internet relay chat (IRC)-netwerk. Hiertoe beschikt het virus over een lijst van 300 IRC-netwerken. Eenmaal verbonden maakt Fizzer een chatkanaal aan en luistert het virus naar commando’s van een gebruiker, die zich moet bedienen van een specifieke naam. De IRC/Unity-groep ontdekte het algoritme dat bepaalt welke naam dat moet zijn.”

(bron)

Nieuwtjes over virussen vind ik normaal gesproken niet zo interessant. Maar de werkwijze van dit virus vond ik dusdanig slim dat ik het hier toch even wilde opnemen’. Het is alleen “jammer” dat, nu ontdekt is hoe het werkt, het ook heel eenvoudig is om hem te verwijderen van afstand. Verschillende IRC-beheerders gebruiken namelijk de nu gevonden informatie door elke met het virus geïnfecteerde pc die verbinding probeert te maken met hun netwerk op te dragen het programma te verwijderen.
Let maar op, over een tijdje komt er een soortgelijk virus, waarbij dat niet zo eenvoudig zal kunnen. (nee, natuurlijk niet van mij, maar er is vast wel iemand die dat spannend vind om te maken).

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor IRC-groep onthult geheimen Fizzer-virus  Tags:

KPN ADSL Storing

 Gepubliceerd door om 15:09  Internet
mei 212003
 

Vandaag was de site een aantal uur niet bereikbaar vanwege een landelijke KPN ADSL storing. Handig is dat je daar natuurlijk pas achter komt op het moment dat je al een half uur aan het onderzoeken bent waar het probleem ligt (en dan ook nog via de telefoon omdat je niet thuis bent op dat moment).

:-(

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor KPN ADSL Storing  Tags:
mei 212003
 

Belangrijkste nieuw features/fixes:

– Added Content Package (pre-)Viewer

– Added new menu item – "Find Reference" – if an element has an identifierref attribute then jump to the referenced element

– Removed "Add Manifest" menu Item (replaced by "Aggregate…" menu item, implemented in next version)

– Cut/Copy/Paste in Metadata Editor

– Item and Organization tree nodes now display Title value (if present), else referenced HREF (if present), else ID (if present)

– Title node removed from Tree. Title is now editable from Item & Organization nodes

– More drag and drop rules implemented

– Changed name of Metadata files from "LOM" to "IMS-LRM"

– Removed "LOMv1.0" from taxonpath/source/langstring vocabulary list in MD

– Can now open a Zip file to open for Content Package – it is unzipped to a new Project Folder

– Many bug fixes and optimizations and small, yet cool, stuff


Te downloaden via http://www.reload.ac.uk/

Kijk ook eens naar het “About….” venster ;-)

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Versie 1.0.14 van de RELOAD editor is beschikbaar  Tags:

Upgrade #2

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
mei 212003
 

Het upgraden van mijn internetverbinding valt tamelijk tegen. Gisteren (dinsdag) heb ik de router/modem opgehaald en aangesloten. Dat ding heeft het 30 minuten gedaan en toen was het op. Nu dus weer aan USB.

Het kan daardoor zijn dat van tijd tot tijd de site niet te bereiken is, excuus hiervoor.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Upgrade #2  Tags: